Oriol Lladó renuncia a l’acta de regidor a l’Ajuntament de Badalona

Afirma que la militància a ERC "no està en discussió" atès que se sent "molt còmode" amb la línia del partit

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El regidor per ERC a l’Ajuntament de Badalona i diputat a la Diputació de Barcelona Oriol Lladó ha anunciat la renúncia dels càrrecs. Segons ha explicat, deixa el consistori perquè es va presentar amb “una aposta estratègica de suma que, malauradament, no s’ha mantingut”. Les “discrepàncies” amb l’executiva local es van produir pel trencament del grup municipal just després de les eleccions i per la negociació de la moció de censura que, finalment, va portar a l’elecció del candidat del PP, Xavier García Albiol.
“La meva aposta va ser sempre enfortir la candidatura republicana i forçar el PSC a entendre que tocava una alternativa per liderar la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme”, ha indicat Lladó en un comunicat.
A les últimes eleccions Lladó va ocupar el número 2 de la llista encapçalada per Dolors Sabater, a través de la qual concorrien en coalició Guanyem i ERC sota el nom Badalona Valenta. La llista es va dividir després dels comicis en no poder assolir el govern de la ciutat.

A l’anterior mandat va ser primer tinent d’alcalde i va exercir l’alcaldia accidental el 12 d’octubre del 2016, una jornada que va acabar als tribunals quan un grup de regidors va decidir obrir les dependències municipals.

Lladó dona per acabada “una fase en la implicació política vinculada al món local” però manté el “compromís amb el país i la ciutat”. El regidor ha afirmat que pren la decisió després d’una “llarga reflexió personal i política” i ha afegit que la militància a Esquerra Republicana “no està en discussió”, atès que se sent “molt còmode” amb la línia política actual de la formació.

El que va ser primer tinent d’alcalde de Badalona entre el 2015 i el 2018 ha reivindicat el govern d’entesa d’aquell període, un govern que “es va avançar” als plantejaments actuals de la via àmplia i que “es va comprometre”, entre d’altres qüestions, amb l’1 d’octubre o amb la reivindicació del paper de Badalona a l’àrea metropolitana.

La renúncia de l’encara regidor es farà efectiva en el proper ple de l’Ajuntament previst per al 27 d’abril. El substituirà al consistori badaloní Manuel Sorribas, d’Avancem-Més.

ERC Badalona lamenta la renúncia però no comparteix l’anàlisi de Lladó

De la seva banda, ERC Badalona ha explicat en un altre comunicat que lamenta la decisió de Lladó, alhora que li agraeix la tasca com a regidor del 2015 fins ara. També considera que les discrepàncies polítiques són “habituals i legítimes” i subratlla que el partit disposa dels òrgans participatius per tractar-les “parlant, debatent i acceptant democràticament les decisions de la majoria”.

En aquest sentit, l’executiva local “no comparteix l’anàlisi” de Lladó especialment en el que fa referència a la coalició amb que es va concórrer a les eleccions municipals, la constitució del nou govern i la moció de censura.

I subratlla que les decisions que pren ERC “en els temes claus de ciutat” sempre han estat acordades a l’Assemblea Local -que és l’òrgan decisori del partit- “amb més d’un 90% de suports”.