Operació de l’Agència Tributària contra el frau fiscal en una quinzena de prostíbuls de Catalunya

  La investigació és d’àmbit estatal i els inspectors intenten esbrinar si els locals també han estafat clients

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  L’Agència Tributària va iniciar a última hora d’aquest dijous a la nit una operació en una quinzena de prostíbuls de Catalunya -concretament a Barcelona, Tarragona i Girona, contra el frau a Hisenda, segons ha publicat ‘El Pais’ i han confirmat a l’ACN fonts properes a la investigació. En l’operació, d’àmbit estatal i que a Catalunya ha comptat amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, no s’han produït detencions, tot i que s’està a l’espera d’analitzar la documentació intervinguda. A la capital catalana, els inspectors han entrat en alguns locals de Sarrià-Sant Gervasi. Segons ‘El País’, els inspectors de l’Agència Tributària han entrat als locals a la recerca de diners en efectiu i dels terminals de cobrament amb targeta amb l’objectiu de detectar fraus. L’Agència Tributària sospiten que els establiments podrien haver estafat alguns clients o facturessin imports a terceres societats.
  Un dels locals inspeccionats és el Pussy Cat, segons el rotatiu, que es troba a la part alta de Barcelona i del qual fa dos anys es van detenir deu dels seus treballadors –nou prostitutes i el propietari- acusats de robar clients després d’introduir-los drogues a la beguda.

  Un cop es trobaven sota els efectes de substàncies estupefaents, els implicats aprofitaven per sostreure els diners en efectiu que els clients portaven a sobre a més d’agafar-los targetes de crèdit i carregar imports fraudulents amb un datàfon, segons van explicar aleshores fonts policials.

  Els beneficis que en treien se’ls repartien entre els propietaris del local, les treballadores, l’empresa de datàfons contractada i la persona que s’encarregava de fer els cobraments. El local va rebre diverses denúncies per aquests fets. La xifra sostreta més alta és de 4.500 euros, a una altra més de 3.000 i alguna altra al voltant de 1.000 euros.