Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Obre al públic el nou parc de la Colònia Castells de Barcelona

Avatar photo
Hi ha una plaça rodona central, horts urbans comunitaris, fins a 161 arbres i espècies arbustives, una singular àrea de joc infantil i una de salut amb elements de cal·listènia

L’Ajuntament de Barcelona ha culminat les obres d’urbanització del nou parc de la Colònia Castells, situat al barri de les Corts. Aquesta àrea verda, que s’estén per més de 9.000 metres quadrats entre els carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre, pretén ser un enclavament per revitalitzar la zona i enriquir la vida veïnal, a més de constituir un petit pulmó verd per al districte, segons ha informat el consistori. L’obra ha tingut un pressupost de 3,64 milions d’euros.

El parc té una gran plaça central rodona destinada a activitats diverses, així com horts urbans comunitaris, vegetació que inclou fins a 161 arbres i espècies arbustives i una àrea de joc infantil singular amb un disseny d’eriçó de mar. A més, s’ha integrat una àrea de salut amb elements de cal·listènia i espais d’estada amb bancs i cadires. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, n’ha destacat que permet recuperar l’entorn fabril de la colònia i que s’ha optat per plantar-hi vegetació resistent a la calor i la sequera. “Són uns jardins de darrera generació”, ha resumit.

Per fer front als reptes de l’emergència climàtica, el parc també incorpora parterres que funcionen com a sistemes de drenatge sostenible, ja que permeten la infiltració de l’aigua de pluja per recarregar els aqüífers. A més, s’ha dut a terme una prova pilot amb l’ús de gespa artificial en zones d’ús intensiu pensant en “un clima que serà més sec”, ha indicat Collboni.

El parc ha acollit aquest diumenge la Festa de la Primavera, una iniciativa que celebra l’arribada de la nova estació i promou la conscienciació sobre la jardineria, l’agricultura ecològica i la gestió de l’aigua en temps de sequera. A través d’activitats lúdiques i educatives, s’ha volgut apropar a la ciutadania els secrets de la jardineria i la cura dels espais verds, remarcant l’expertesa del personal de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Huguet (PP) proposa una rebaixa fiscal i suprimir la meitat dels impostos propis catalans

Notícia següent

Balaguer celebra la 3a Nit de la Cultura

Notícies relacionades