Núria Marín es reuneix amb un grup d’autònoms per presentar-los el programa d’ajuts “L’H reactiva autònoms”

Els ajuts són de 1.000 euros per sol·licitud i es poden demanar fins al 12 de maig

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha trobat aquest matí al Gornal Activa amb un grup de treballadors autònoms per presentar-los “L’H reactiva autònoms”, el programa municipal d’ajuts a autònoms dotat amb 4 milions d’euros. Es tracta d’una iniciativa de reactivació econòmica en el marc del Pacte de ciutat.

Núria Marín ha explicat que si bé les mesures de contenció de la Covid-19 han tingut un impacte important en l’activitat empresarial i econòmica de la ciutat, “els autònoms i les autònomes sou un dels col·lectius que les heu patit d’una forma més severa. Aquestes ajudes volen contribuir a evitar el tancament definitiu de negocis i la pèrdua de llocs de treball”. I ha afegit: “Portem 1.050 sol·licituds i us puc assegurar que ningú que compleixi amb els requisits es quedarà fora”.

Els ajuts són de 1.000 euros per sol·licitud. Aquestes es poden presentar fins al 12 de maig i no estan sotmeses a valoració, sinó que s’atorguen a tothom que compleixi els requisits establerts.

Els requisits que cal complir són: tenir el domicili fiscal a la ciutat de L’Hospitalet i tenir l’alta al RETA, en ambdós casos amb anterioritat al 17 de març de 2021, data de publicació de l’aprovació definitiva de les bases particulars al BOPB. Cal també complir almenys algun dels següents requisits:

  • Tenir reconeguda la prestació econòmica extraordinària per cessament de l’activitat de suport al col·lectiu de persones autònomes afectades greument en la seva activitat i ingressos per la situació d’emergència sanitària derivada de la Covid-19.
  • Acreditar una disminució dels ingressos de més del 50 %, en termes interanuals, entre el tercer i quart trimestre de 2019 i el tercer i quart trimestre de 2020.