No s’encendran les llums de Nadal del passeig de Gràcia en senyal de protesta

La gota que ha fet vessar el got ha estat la negativa de l'Ajuntament a instal·lar una pista de gel sintètic

Imatge d'arxiu d'unes llums de Nadal

La guerra entre comerciants del Passeig de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona està en el seu punt àlgid. Els comerciants, agrupats en l’Associació dels Amics de Passeig de Gràcia, han decidit no encendre les llums de Nadal avui dijous, en senyal de protesta per les últimes decisions de l’Ajuntament en matèria de mobilitat. Ho faran demà divendres, segons ha assegurat Lluís Sans, president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia.

“No pot ser que abans de Nadal, una de les èpoques amb més dinamisme comercial, l’Ajuntament hagi decidit iniciar totes les obres que ha engegat”, diu Sans. Es refereix a les tasques de manteniment d’un col·lector a la Diagonal que deixaran vuit mançanes de l’Eixample sense mobilitat rodada. A més a més, Lluís Sans destaca que les modificacions del Carrer Aragó i la Gran Via estan causant molèsties innecessàries i seran nefastes pel comerç en època nadalenca.

La pista de gel: La gota que ha fet vessar el got

Per tal de dinamitzar el comerç a la principal via de la ciutat, l’Associació dels Amics de Passeig de Gràcia va demanar la instal·lació d’una pista de gel sintètic als Jardinets de Gràcia. El consistori ha confirmat que ha rebut la petició que actualment està, segons Sans, aturada per decisió de la regidoria del barri de Gràcia.

Sans afirma que els motius esgrimits per l’Ajuntament per no obrir la pista de gel, són l’alta densitat del barri de Gràcia. “És una decisió totalment ideològica”, sentencia el president de l’associació.