Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Neixen per primera vegada dues cries de guacamai gorjablau al Zoo de Barcelona

Avatar photo

Han nascut per primera vegada al Zoo de Barcelona dues cries de guacamai gorjablau. Segons ha informat l’Ajuntament de la capital catalana, els polls van néixer a l’estiu i fins fa uns dies han estat al niu, atesos exclusivament per la parella reproductora que els ha concebut. Es tracta, afirma la mateixa font, d’un comportament habitual d’aquesta espècie quan es troba al seu hàbitat natural. Ara ja se’ls pot veure al Palmerar, la instal·lació del Zoo que els acull. El guacamai gorjablau és una espècie natural del nord de Bolívia en perill crític d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Les seves principals amenaces són la desforestació i les captures il·legals.

El naixement dels dos exemplars s’emmarca en el programa europeu de conservació ‘ex situ’ d’aquesta espècie. El Zoo de Barcelona hi participa activament a través del Programa Europeu d’Espècies en Perill (EEP).

 

L’àrea de distribució d’aquest tipus de guacamai és molt restringida, ja que ocupa només la regió de Los Llanos de Moxos, al nord i l’est del país. Viu en sabanes i boscos inundables de clima tropical, generalment entre els 200 i 300 metres d’alçada, i s’alimenta dels fruits de diferents palmeres.

Durant molts anys es va creure que aquesta espècie s’havia extingit, fins que el 1992 es van tornar a veure exemplars al seu hàbitat. Tot i això, el seu futur és poc esperançador perquè dels més de 1.000 individus que es comptaven a inicis dels vuitanta, actualment en queden entre 200 i 300.

El seu aspecte és molt semblant al del guacamai blau, amb una distribució de la coloració al plomatge força semblant, tot i que es distingeix d’aquest per la presència d’una taca blava a la gola que li dona el nom. Els exemplars adults fan uns 85 centímetres de longitud i pesen de 900 a 1.100 grams. La seva esperança de vida és de 50 anys.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − 13 =

Notícia anterior

Salou retira el vagó de carrilet històric per a restaurar-lo

Notícia següent

La Nit del Comerç homenatja comerços històrics i singulars i joves emprenedors de L’Hospitalet

Notícies relacionades