Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor

Avatar photo
És una espècie natural del sud del Marroc i el Sàhara i està en perill crític d’extinció

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor (Nanger dama mhorr), una espècie natural de les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental que, actualment, es troba en perill crític d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). L’animal va néixer el passat 7 de febrer, és un mascle, i és fill d’una de les femelles del grup i del mascle reproductor, explica un comunicat de l’Ajuntament de Barcelona. El seu estat de salut és bo i aquests dies ja se’l veu interactuar amb la resta del grup, amb la mare sempre a prop, diuen.

Per al director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcon, aquest naixement “és un altre èxit de l’esforç del Zoo amb la conservació d’espècies”. Alarcon subratlla la importància dels programes específics que hi ha per a la recuperació d’aquesta espècie. “El Zoo de Barcelona fa temps que hi col·labora perquè entre els seus objectius hi ha la recuperació de la biodiversitat d’una regió molt amenaçada pel canvi climàtic i la pressió humana com és el Sahel”, afegeix.

Reintroducció d’espècies

La gasela dama mohor és una rara subespècie de la gasela dama que viu en les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental. Les principals amenaces que pateix al seu hàbitat natural són la caça indiscriminada i la pèrdua i degradació del medi natural a causa de la pastura excessiva i la ramaderia.

Aquesta espècie d’antílop es va arribar a extingir al seu hàbitat natural, però l’any 1971, l’Estació Experimental de Zones Àrides del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va iniciar un programa de cria en captivitat que va fer possible la seva reintroducció al Senegal (Reserva Especial de Fauna de Guembeul), el Marroc (Reserva Real de R’Mila) i Tunísia (Parc Nacional de Bou-Hedma).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Trànsit justifica el tall de l’AP-7 per la calamarsada: “Volíem evitar un accident múltiple”

Notícia següent

Detingut a Salou un dels fugitius més buscats de França

Notícies relacionades