Neix la “Nit del Drac” per homenatjar 7 autors de les lletres catalanes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Ajuntament de Barcelona impulsarà una nova revetlla literària anual per Sant Jordi. L’acte, que tindrà lloc el 22 d’abril a les nou del vespre a la plaça Comercial del barri del Born, té com a objectiu commemorar efemèrides relacionades amb grans noms de les lletres catalanes. Concretament, els autors que s’homenatjaran aquest any són Josep Palau i Fabre, Joan Fuster, Aurora i Prudenci Bertrana, Màrius Torres, Carles Soldevila i Josep Vicenç Foix. A la ‘Nit del Drac. Nit d’homenatges’ hi participaran artistes i personalitats del món de la cultura com Hermann Bonnin, Montserrat Carulla, Javier Cercas, Isabel-Clara Simó, Jaume Sisa o Toti Soler, en un acte concebut i dirigit per Joan Ollé i presentat per l’actriu Txe Arana i el periodista Ricard Ustrell. Les activitats de Sant Jordi arrancaran tres dies abans de la diada, amb el tradicional Pregó de Lectura, a càrrec de l’escriptora i dramaturga francesa Yasmina Reza.
  El consistori també impulsarà, aquest any, els Diàlegs de Sant Jordi a diversos espais de la ciutat. L’objectiu és convertir la proposta en una cita habitual al calendari la setmana abans de Sant Jordi proposant proposa una sèrie de trobades en forma de diàlegs entre escriptors de fora i escriptors d’aquí, a més d’una taula rodona d’escriptors emergents, per apropar els autors i els lectors, els dos protagonistes del món del llibre.

  Els escriptors triats enguany han farcit una sòlida obra literària des de la discrepància cap als discursos oficials. De fet, els diàlegs giraran entorn a qüestions com el poder, la família, el sexe, la literatura o l’art. Concretament, en aquesta primera edició participaran en la iniciativa Teju Cole, Enrique Vila-Matas, Petros Márkaris, Francesc Serés, Lionel Shriver, Empar Moliner, Siri Hustvedt, Gabriela Wiener, Carlos Zanón, Sara Mesa i Max Besora.

  En paral·lel, els dies 20, 21 i 22 d’abril, tindrà lloc al Palau de la Virreina la Trobada de Ciutats Literàries, que aquest any té lloc a Barcelona, prenent el relleu de Dublín, on es va celebrar la reunió de 2016.

  Representants de cada Ciutat de la Literatura passaran quatre dies a la ciutat, celebrant una sèrie de reunions internes i d’encontres amb agents locals -directors de festivals, editors, bibliotecaris, llibreters, autors-, així com visites a llibreries o altres equipaments culturals.