El Museu d’Història acull “La repressió franquista a Sabadell”

Aquest treball ofereix una perspectiva rigorosa i àmplia sobre el que va significar la repressió a Sabadell durant l’època franquista

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En el marc de la col·laboració entre el Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (UAB) CEDID i l’Ajuntament per l’elaboració d’un Pla de Memòria Democràtica, el CEDID va treballar el projecte Sabadell: ciudadanía y libertades públicas. Un modelo para la memòria democrática en contextos urbanos.

 

Com a resultat, es va realitzar un informe sobre les víctimes de la repressió a Sabadell durant la guerra civil i la postguerra immediata, i un memoràndum titulat “Sabadell: ciutadania y llibertades públicas” que analitza la repressió del període 1945-1977.

 

Per presentar aquests informes i donar aquesta perspectiva sobre la repressió franquista a Sabadell, els historiadors Martí Marín i Joan Gimeno ofereixen demà dimecres, 8 de febrer, la conferència “La repressió franquista a Sabadell“, a les 18.30 h al Museu d’Història de Sabadell.

 

Aquest treball ofereix una perspectiva rigorosa i àmplia sobre el que va significar la repressió a Sabadell durant l’època franquista, i posa sobre la taula diversos reptes de futur en relació a la memòria democràtica i al reconeixement de la lluita antifeixista de totes les èpoques.