Multes per als cotxes que circulin pel Raval de Barcelona

El sistema captarà la lectura de matrícules

L’Ajuntament va decidir vetar la circulació dels cotxes entre les 07.00 i les 09.00 hores, així com entre les 14.00 i les 21.00 hores. La finalitat d’aquesta norma, que va venir acompanyada de canvis de sentit en diversos carrers i no va agradar res als comerciants, era la priorització de “els desplaçaments a peu i amb bicicleta dels veïns en els horaris de més afluència”.

Mesos després de la implantació d’aquesta mesura, l’executiu local vol impedir que es produeixin incompliments a base de sancions als conductors. Per a això, ha aprovat la instal·lació d’un sistema de videovigilància que controlarà l’accés de vehicles a la zona restringida.

Segons indica el projecte executiu, s’implementarà un sistema de càmeres “capaç de gestionar el monitoratge i control de les possibles infraccions per accés a la zona restringida per part de vehicles no autoritzats, per accedir fora de l’horari de circulació permès, o per incomplir els aspectes mediambientals determinats per l’Ajuntament”.

El sistema de captació que s’utilitzarà reduirà al mínim el marge d’error en la lectura de matrícules. Per a això, cada instal·lació comptarà amb una càmera d’alta definició lectora de matrícules en “blanc i negre”, una “càmera d’entorn a color” i un “sistema d’il·luminació de llarg abast” que permetrà una correcta captació d’imatges independentment de quals siguin les condicions climatològiques i la llum natural de la qual es disposi.

Cada càmera té capacitat per a la lectura de les matrícules de vehicles que passin per un màxim de dos carrils en el mateix sentit, per la qual cosa la xifra d’aquests dispositius en cada nova instal·lació dependrà del nombre de carrils i sentits a controlar.

Per a garantir el compliment de la prohibició d’accés amb cotxe durant les hores assenyalades, que tan sols compta amb excepcions per a residents, estacionaments privats i altres autoritzats, el Raval disposarà de vuit punts de control en els quals s’instal·laran els sistemes de videovigilància.

Les càmeres se situaran en les següents confluències del barri: La Rambla amb carrer de Pelai, Gran Via amb carrer de Pelai, carrer de Riera Alta amb Ronda de Sant Antoni, carrer de la Cera amb Ronda de Sant Pau, carrer Nou de la Rambla amb avinguda del Paral·lel i avinguda dels Drassanes amb carrer del Portal de Santa Madrona.

També estaran videovigilades les confluències de carrer de Montserrat amb carrer del Portal de Santa Madrona i carrer del Tigre amb Ronda de Sant Antoni.

La implementació dels vuit punts de control amb els dispositius adequats per a la identificació de vehicles en el Raval, suposarà un cost que ascendirà fins als 362.686,86 euros.