Mor un treballador de 19 anys atrapat en una màquina a Cornellà

La empresa té irregularitats al salari i a les hores treballades

Imatge exterior de l'empresa CIDAC de Cornellà de Llobregat. Foto: ACN

La Inspecció de Treball ha obert una acta d’infracció a CIDAC (Cooperativa Industrial D’Articles de Cautxú), la companyia de Cornellà de Llobregat sancionada fa pocs mesos per la mort d’un empleat de 19 anys. Segons ha fet públic la UGT, els inspectors han actuat arran d’una denúncia del sindicat i han trobat irregularitats al salari i a les hores treballades.

En concret, han detectat que els treballadors fan sistemàticament més de 80 hores extres anuals, tenen jornades d’entre 12 i 14 hores, i cobren per sota del que marca el conveni col·lectiu i del salari mínim. La Inspecció de Treball ha requerit a l’empresa que corregeixi aquestes qüestions i ha traslladat el cas al Departament de Treball per a què concreti l’import de la sanció.

El sindicat UGT ha emès un comunicat assenyalant que CIDAC és objecte de “nombroses deficiències”, i l’acusa de tenir un sistema “nul” de protecció de seguretat laboral. En aquest sentit, recorden que l’abril de l’any passat un treballador de 19 anys va morir en un accident, atrapat entre la màquina i el material que manipulava.

Dos mesos més tard, la Inspecció de Treball de Catalunya imposava a la companyia una multa de 328.460 euros per haver incomplert les normes de prevenció de riscos laborals amb una infracció considerada molt greu.