Mor Pep Pla, president de l’AFANOC

  Pep Pla era president de l'AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya)

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Aquesta matinada, ha mort Pep Pla, president de l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), després de varis mesos malalt, segons ha informat AFANOC en un comunicat, envoltat dels seus éssers estimats.

  Per desig propi de la família, no es realitzarà una cerimònia pública. Segons l’associació, en Pep Pla era “un referent: visionari i inspirador, qui ha materialitzat el que l’AFANOC és a dia d’avui”.

  L’Àmbit d’actuació d’aquesta associació és autonòmic. La seu central és la Casa dels Xuklis, a la ciutat de Barcelona, i compten amb delegacions a les ciutats de Tarragona i Lleida. Un pas molt important per AFANOC esdevé l’any 2006 quan la Diputació de Barcelona cedeix a l’associació els terrenys per construir la Casa dels Xuklis i es constitueix la Fundació Privada Nenes i Nens amb Càncer, que serà l’encarregada de gestionar tot el procés.

  L’any 2016 la Generalitat de Catalunya atorga la Creu de Sant Jordi a l’AFANOC en reconeixement a tota la seva trajectòria.