Mor el guitarrista barceloní Joan Vinyals

A causa de la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El guitarrista barceloní Joan Vinyals ha mort aquest dimarts als 63 anys a causa de la Covid-19, segons ha informat la família a través de les xarxes socials.

Vinyals (1958) era llicenciat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) en el grau superior de Jazz i va ser un dels fundadors i membre d’honor de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Va col·laborar amb diferents músics i va treballar en formacions pròpies com a ‘Guitarras Mestizas, Fuego!’ i ‘Box Office’, i actualment liderava el seu propi grup i era guitarrista de Juan Perro (Santiago Auserón).

El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha assenyalat en un tuit recollit per Europa Press la mort del guitarrista: “Se’n va un dels grans de la música”, ha lamentat.

L’Acadèmia Catalana de la Música també ha lamentat la seva mort en un tuit: “Avui és un dia trist per l’Acadèmia i per al nostre sector”.

En un altre tuit, Taller de Músics també ha lamentat la mort de Vinyals, a qui ha agraït “compartir tanta música” i al que ha qualificat com un gran músic català.