Mor a Terrassa el ‘cantaor’ i compositor Parrita

El ‘cantaor’ i compositor valencià Vicente Castro ‘Parrita’ va morir dilluns a Terrassa (Barcelona), segons han informat en un missatge a Facebook.

En un missatge en el seu perfil oficial: “Avui Espanya i tots els flamencs i el poble gitano estem de dol per la gran pèrdua del nostre germà Parrita, que ha mort avui dilluns 26 d’octubre del 2020 a l’Hospital de Terrassa”.

La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic) ha assenyalat que el cantant sempre serà al seu cor, i la Fundació Secretariat Gitano ha assenyalat que se’n va “un artista inoblidable, amb una manera única de transmetre, un referent de la música”.

En un tuit, la Federació d’Associacions de Dones Gitanes Universitàries (Fakali) ha assegurat que Parrita és una de les veus privilegiades i amb un so més gitano de les darreres dècades: “La teva veu continuarà sonant per sempre”.

L’alcaldessa de Rubí (Barcelona), Ana María Martínez, ha mostrat en un tuit les seves condolences per la mort de Parrita, “cantant de reconegut prestigi i rubinenc per elecció”, i ha enviat una abraçada a familiars i amics.

Diversos artistes han mostrat les seves condolonces a les xarxes socials, com ha fet el ‘cantaor’ Miguel Poveda, que ha mostrat el seu condol, ha agraït la “veu única” de Parrita i ha demanat que es reconegui l’artista.

Diego ‘el Cigala’ també ha mostrat el seu condol: “Oncle Vicente Castro Parrita, el teu nebot Cigala no t’oblidarà mai. La teva música perdurarà per sempre”, i Malú ha afirmat que el cantant és infinit i que la continuarà acompanyant tota la vida.