Mollet del Vallès encapçala el rànquing de Viles Florides

La biodiversitat s’està potenciant especialment com a eina d’adaptació de la ciutat als efectes del canvi climàtic

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto Cervera, amb l’equip de la Brigada de Jardinera com a reconeixement del premi Viles Florides

Mollet del Vallès segueix encapçalant el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d’Honor en reconeixement de la transformació del seu espai públic a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

La gala Flors d’Honor 2022 s’ha celebrat a Tarragona on s’ha reconegut la feina que porten a terme els 130 municipis que han format part del moviment en aquesta edició.

El projecte Viles Florides ha tingut en compte de Mollet, un any més, el seu esforç constant per la protecció i el disseny dels espais verds, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, la conservació del mobiliari urbà o la conscienciació social pel que fa a les polítiques de sostenibilitat mediambiental i la combinació de la renaturalització de la ciutat amb el Pla de Mobilitat i els projectes d’urbanisme sostenible que s’estan impulsant des de l’Ajuntament com a una important eina de transformació de la ciutat en línia amb l’estratègia europea en matèria d’infraestructura verda a escala local.

 

Adaptar la ciutat als efectes del canvi climàtic

Viles Florides també ha valorat el fet que en els darrers anys, a Mollet, la biodiversitat s’està potenciant especialment com a eina d’adaptació de la ciutat als efectes del canvi climàtic, mitjançant l’increment de corredors verds i la creació de petits espais urbans que serveixin com a refugi bioclimàtic.

Aquestes actuacions permeten que la ciutadania de Mollet visqui en una ciutat més saludable on es poden trobar espais verds de qualitat a 5 minuts caminant des de qualsevol punt.

També s’estan portant a terme projectes de naturalització, especialment per millorar l’equitat i l’equilibri en la disponibilitat de verd a tots els barris de la ciutat.

 

El moviment Viles Florides premia 11 municipes més

Juntament amb Mollet del Vallès, d’altres 11 municipis també han estat reconeguts amb 4 Flors d’Honor. Es tracta d’Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Figueres, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Olot, Sant Cugat del Vallès, Sant Hilari Sacalm i Vila-seca.

El coordinador de l’Àrea de Governança, Territori i Acció Climàtica, Raúl Broto, ha volgut destacar que “un any més se’ns guardona per l’esforç de l’Ajuntament en la mitigació i l’adaptació de la ciutat als efectes del canvi climàtic mitjançant el verd urbà”.

Broto ha afegit que “la nostra política és l’equitat i l’equilibri per fer de Mollet una ciutat sostenible amb l’estratègia que emana d’Europa”.

El moviment Viles Florides el promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de la planta amb flor.