Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Mollet commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Avatar photo
S’han programat diverses accions de sensibilització per donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que se celebra el divendres 28 de juny, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, un any més, ha volgut mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones, així com el seu compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets del mateix col·lectiu.

Per aquest motiu, s’han programat diverses accions de sensibilització vers la població com ara, la lectura del manifest institucional, actuacions musicals o una exposició, penjar al balcó de l’edifici de l’antic Ajuntament una pancarta commemorativa per mostrar el suport del consistori al col·lectiu LGTBI+, i un seguit d’accions amb les quals es pretén donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom.

 

Programa d’activitats

Parc de Can Mulà (28 de juny)

  • 21 h. Lectura del manifest
  • 21.30 h. Sessió del DJ BADABRONX (artista polifacètic de format obert)
  • 23 h. Sessió del DJ Malbert (youtuber i influencer i referent per al col·lectiu LGTBI+)

 

La Marineta (fins al 6 de juliol)

Exposició fotogràfica de Jose Reyes Belzunce (fotògraf de Sant Boi de Llobregat que ha estat guanyador de diferents edicions i categories del Premi de fotografia Sant Vicenç. Aquesta edició ha rebut el premi de la categoria Mollet amb orgull, amb la fotografia La Luz al final del túnel).

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “és important recordar i commemorar el 28 de juny perquè hem avançat molt, però cal continuar el camí per assolir una igualtat real cap a una societat tolerant i en la que cap persona del col·lectiu LGTBI+ pateixi discriminació i situacions de vulnerabilitat”.

Per la seva banda, la regidora de Polítiques LGTBI+, Noa Monràs González, ha recordat que “seguirem dissenyant polítiques perquè Mollet sigui una ciutat amable i segura per al col·lectiu LGTBI+, sense por a la discriminació”.

 

CIRD Joana Barcala

L’Ajuntament de Mollet del Vallès disposa del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI+ per sensibilitzar i oferir informació, suport i recursos donant resposta a les consultes vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu, els seus familiars i professionals que hi tinguin algun vincle. El SAI s’ofereix de forma presencial al CIRD Joana Barcala (carrer d’Àngel Guimerà, 11-15).

Per sol·licitar el servei cal demanar hora de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, presencialment o per telèfon al 93 570 77 47

 

Orígens

El 28 de juny es commemora mundialment el Dia Internacional de l’Orgull Gai que rememora els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Aquell dia hi va haver una batuda policial al pub Stonewall Inn en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de forma espontània diverses revoltes i manifestacions violentes que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 + 17 =

Notícia anterior

Primer mort per ofegament a les platges tarragonines aquesta temporada d’estiu

Notícia següent

Mollerussa tornarà a ser una ciutat hawaiana aquest estiu amb la festa Aloha Open Night

Notícies relacionades