Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Mollet col·labora per donar suport a les víctimes del terratrèmol a Turquia

Avatar photo

L’import que destina l’Ajuntament és de 6.000 euros que aniran destinats a atenuar les dramàtiques afectacions que han sofert aquests països

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat fer una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a donar suport a les víctimes i a pal·liar els efectes que ha provocat aquest mes de febrer el sisme que ha afectat el Kurdistan, Síria i Turquia.

 

D’aquesta manera, Mollet respon a la crida que ha fet el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

 

L’import que destina l’Ajuntament és de 6.000 euros que aniran destinats a atenuar les dramàtiques afectacions que han sofert aquests països.

 

Tot i que les dades no són definitives, es calcula que s’han registrat més de 16.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

 

El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d’emergència en aquests territoris en el marc de la Campanya “Món Local Refugi”, i actualment està en procés d’identificació de les respostes d’emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència.

 

Per destinar fons a la campanya d’emergència, es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

 

Per tal que es destini al terratrèmol de Kurdistan, Síria i Turquia, cal incloure el concepte: Campanya 3829 – Terratrèmol.

 

Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Pepi Muñoz Pareja, “Mollet sempre ha estat una ciutat compromesa i solidària, i en aquest cas, la nostra solidaritat encara ha de ser més ferma en tractar-se d’una nova emergència que afecta uns territoris que estan castigats per la guerra i on milions de persones fa anys que han de patir desplaçaments forçats i grans necessitats humanitàries”.

 

L’Ajuntament de Mollet és membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i, des de finals de 2015, la quarta tinent d’alcaldessa, Ana María Díaz Aranda, forma part de l’executiva com a vocal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha rebut més de 2 milions de visitants

Notícia següent

El Rebost dels aliments de Torredembarra recull 14.500 kg el 2022

Notícies relacionades