La capitana del FC Barcelona, Alexia Putellas, campiona del món amb la Selecció espanyola i doble guanyadora de la Pilota d'Or, ha presentat aquest dimecres a la Casa Seat de Barcelona la seva Fundació Eleven, impulsada per donar oportunitats a 300 nenes en situació de vulnerabilitat de tot el món mitjançant el futbol.
Mitjançant una metodologia en què cooperaran treballadores socials i entrenadores, Putellas dóna vida a aquest projecte per millorar la gestió emocional d'aquestes nenes i adolescents d'entre 6 i 18 anys i que, així, aprenguin valors que les acompanyin al llarg de les seves vides.
El primer any, es formaran 300 joves, de les quals un centenar seran de Mollet del Vallès, el seu municipi natal, i la resta de Llatinoamèrica, on ja treballen perquè aquesta iniciativa arribi a Colòmbia, Mèxic i la República Dominicana .
"Sóc un vehicle de tot això, però les protagonistes són aquestes nenes en una situació que, sortosament, jo no he viscut gràcies a l'estabilitat del meu entorn", ha afirmat Putellas, en un acte moderat per la influenciadora catalana Xènia Casado; i ple de familiars, amics i membres del FC Barcelona.
Entre els assistents han estat l'entrenador del primer equip del Barça de bàsquet, Roger Grimau, el responsable del futbol femení del club, Xavier Puig, i la seva mare, Elisabet Segura, a qui va agrair les facilitats alhora de ser la persona i l'esportista que és actualment. També ha assistit l'alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio.

La Fundació Eleven, lluitant per un futur millor
D'acord amb les dues vegades guanyadora de la Pilota d'Or, la idea de crear la Fundació Eleven, amb aquest nom en honor al dorsal que l'ha acompanyat al llarg de la seva carrera, va néixer en un dels seus pitjors moments professionals: quan en va patir un trencament del lligament creuat anterior del seu genoll esquerre el 2022.
"Va ser un moment complicat perquè les esportistes d'elit només vam pensar a guanyar i no estem acostumades a mirar tot el que passa al voltant", va recordar Putellas, que va afegir que aquesta època els va fer "ordenar el cap" i lluitar pel seu somni de donar oportunitats nenes en situació vulnerable.
I amb aquesta fita de “canviar el món”, atenent les necessitats específiques de les nenes espanyoles i llatinoamericanes, Putellas posa el seu gra de sorra “no per tal que siguin professionals, sinó perquè aprenguin valors i que, en conseqüència, arribin a la comunitat”.