Mollet segueix encapçalant el rànquing del moviment Viles Florides amb 4 Flors d’Honor

La gala Flors d'Honor 2023 s’ha celebrat a Andorra on s’ha reconegut la feina que porten a terme més de 160 municipis que han format part del moviment en aquesta edició

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El projecte Viles Florides 2023 ha tornat a tenir en compte, un any més, l’esforç constant de Mollet per la protecció i el disseny dels espais verds, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, la conservació del mobiliari urbà o la conscienciació social pel que fa les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

Viles Florides també ha valorat que en els darrers anys la biodiversitat s’està potenciant especialment com a eina d’adaptació de Mollet als efectes del canvi climàtic, mitjançant l’increment de corredors verds i la creació de petits espais urbans que serveixin com a refugi bioclimàtic. Per últim el jurat també ha puntuat els projectes d’urbanisme sostenible que s’estan impulsant des de l’Ajuntament com a una important eina de transformació de la ciutat en línia amb l’estratègia europea en matèria d’infraestructura verda a escala local.

 

Juntament amb Mollet del Vallès, d’altres 19 municipis també han estat reconeguts amb 4 Flors d’Honor. El moviment Viles Florides el promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a traves de la biodiversitat i del verd urbà.

La regidora de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Noa Monràs González, ha destacat “ que és un orgull que un any més ens reconeguin la feina i l’esforç que fem des de l’Ajuntament de Mollet per adaptar-nos als efectes del canvi climàtic mitjançant el verd urbà”.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha afegit que “aquest guardó ens encoratja, un any més, a seguir treballant en la mateixa línia”.