fbpx

Mollet obligarà els ciutadans a diluir l’orina dels gossos amb aigua

Avatar photo

El Ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a proposta de l’equip de govern, ha aprovat aquest dilluns per una àmplia majoria, l’obligació dels responsables de gossos de diluir amb aigua els orins. Aquesta modificació de l’Ordenança de Tinença Responsable d’Animals de Companyia és una mesura més de les que està impulsant l’Ajuntament per tal de millorar l’estat de la via pública i en definitiva de la ciutat.

La mesura comportarà també l’obligatorietat dels responsables de gossos de portar una ampolla d’aigua cada cop que tregui a passejar el seu animal de companyia, tenint com a objectiu la reducció del deteriorament que els orins provoquen als diferents elements del mobiliari urbà, així com l’impacte negatiu que genera en termes d’olors i brutícia als carrers de la ciutat.

El no compliment d’aquesta normativa, que també inclou l’obligatorietat de portar bosses per recollir els excrements, pot comportar sancions des de 80 € a 300 euros.

Així mateix també s’ha reforçat la prohibició d’abocar qualsevol substància a la via pública que pugui ser tòxica per als gossos, amb sancions que van des dels 1500 € fins als 3000.

Les novetats també inclouen un canvi en el reglament del Cementiri per tal de permetre l’accés de gossos tot seguint les obligacions incloses en l’ordenança.

Per al regidor de Civisme i Paisatge Urbà i Manteniment de l’Espai Públic, Ferran  Segarra Sánchez, “amb aquestes modificacions de l’Ordenança, volem que  Mollet sigui una ciutat cuidada, neta i cívica, que s’estima els seus gossos  i on aquests tinguin tots els drets, i alhora, que els seus responsables  tinguin també les seves obligacions”.

Un cop aprovada la modificació de l’Ordenança, que inclou aportacions que ha  fet la ciutadania a partir del procés participatiu, el proper pas serà posar en marxa a inicis del 2024, una campanya informativa i de conscienciació als diferents  barris de la ciutat prèvia al compliment obligatori de la normativa.

En general, les finalitats d’aquesta ordenança són: assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals; garantir una tinença responsable i la màxima reducció de les pèrdues i els abandonaments d’animals; fomentar la participació ciutadana en la defensa i protecció dels animals; així com la pedagogia sobre el respecte als animals i la importància de l’adopció.

Més enllà d’aquestes modificacions, i aprofitant l’entrada en vigor el passat mes de setembre de la nova llei d’àmbit estatal de Benestar Animal, l’Ordenança de Tinença Responsable d’Animals de Companyia de Mollet del Vallès recollirà els  nous conceptes de la llei com ara la prohibició de deixar un gos lligat a la porta d’un establiment, deixar-lo a l’interior d’un vehicle o deixar-lo sol a casa més de 24 hores.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Adrià celebra el Dia Internacional de la Discapacitat

Notícia següent

Reus commemora el Dia Mundial de la SIDA amb diversos actes

Notícies relacionades