Més de 2.000 alumnes de Mollet participen en la formació ‘Internet Segura’

La Policia Municipal arribarà aquest any a tots els centres d’ensenyament de primària i secundària de la ciutat amb la seva formació Internet Segura i Joves en Risc

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Internet Segura és una formació impartida pels agents de la unitat de Proximitat de la Policia Municipal adreçada a fer un ús correcte i responsable de les noves tecnologies. La formació s’imparteix a l’alumnat de primària, concretament a alumnes de 5e, on es tracten temes de prevenció i conscienciació d’ús amb relació a les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), casos de ciberbulling o assetjament digital, evitar i reconèixer estafes o ciberseguretat, entre d’altres.

Igualment, es realitzen formacions concretes i especialitzades a centres d’ensenyament que requereixen la intervenció i reforç d’aquesta temàtica després de detectar-se algun cas de bulling o assetjament. En aquests casos, la formació i la gestió es treballa de manera coordinada entre el centre i les unitats especialitzades de la Policia Municipal.

Així mateix, per aquest 2023, també s’han planificat un seguit de cursos amb diferents grups de pares i mares després que, a través dels centres, hagin mostrat el seu interès a rebre formació en qüestions relatives, per exemple, als controls parentals dels dispositius mòbils o a l’ús de les xarxes socials que fan els seus fills i filles.

Joves en Risc, s’imparteix a l’alumnat de primer i quart de l’ESO de tots els centres de secundària de la ciutat.

En aquest cas es treballen temes sobre conductes de risc amb relació al consum i possibles addiccions a qualsevol mena de drogues i alcohol. A més, es consciencia sobre les conseqüències negatives per a la salut que el consum d’aquestes substàncies pot provocar a les persones.

La previsió és que aquestes formacions arribin a tots els centres de primària i secundària de la ciutat i es realitzin més de 80 sessions en les quals participaran més de 2.000 alumnes.

Aquestes dades comporten un increment del 50% d’aquest tipus de formació arribant així al 100% dels centres de Mollet del Vallès.