Mollet engega la segona fase de la campanya ‘Mercat Zero Envasos’

Té com a objectiu treballar per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La campanya Mercat Zero Envasos al Mercat Municipal de Mollet té com a objectiu treballar per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús i contribuir a disminuir-ne la seva quantitat i, per tant, la petjada ecològica que provoquen. La iniciativa va engegar fa uns mesos i ara entra en la segona i última fase que es durà a terme durant el mes de juny. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’alumnat de l’Institut Aiguaviva.

Per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic, la campanya ha tingut dues fases; la primera on un grup de 12 alumnes de 3r d’ESO ha fet una enquesta per conèixer l’ús dels envasos de plàstic que es fa al Mercat Municipal i buscar alternatives per a la seva prevenció i reducció. També s’han fet dos tallers participatius on han intervingut persones paradistes, l’alumnat i representats de la ciutadania.

 

La segona fase, que es durà a terme durant el mes de juny, té com a objectiu fer una campanya de comunicació per a difondre i conscienciar de la necessitat de fer un canvi d’hàbits per aconseguir reduir els plàstics d’un sol ús i intentar animar a la ciutadania a què vagin a comprar amb els seus propis envasos i bosses reutilitzables. Aquesta campanya de comunicació la desenvoluparà l’alumnat de l’Institut Aiguaviva amb la participació dels i les paradistes del Mercat.

Durant aquesta fase, l’alumnat de l’INS Aiguaviva visitarà el Mercat Municipal i faran  diferents accions de sensibilització. A cada parada es repartiran passaports, adhesius i cartells, i hi haurà cartells informatius de la campanya a les entrades del Mercat Municipal.

Cada cop que una persona compri al Mercat Municipal i faci servir un element (bossa pròpia, un envàs propi…) que permeti reduir els envasos d’un sol ús, se li posarà un segell a la seva butlleta. Un cop omplerta podrà entrar en el sorteig d’objectes que continuaran fomentant la reducció dels envasos d’un sol ús. El sorteig tindrà lloc el 30 de juny al Mercat Municipal.

 

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut agrair als i a les paradistes i a l’alumnat de l’Aiguaviva “la vostra participació perquè només amb el treball conjunt podrem contribuir al ferm compromís de Mollet per seguir adoptant totes aquelles mesures que ens ajudin a lluitar contra la crisi climàtica”.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha parlat “d’una iniciativa pionera que ens agradaria que, un cop acabada la campanya, es transformi en un hàbit en totes les persones que compren al Mercat ”.

Més informació a l’apartat del web municipal.

Dia Mundial del Medi Ambient

Aquesta campanya és una de les iniciatives que duu a terme l’Ajuntament de Mollet coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra aquest dilluns 5 de juny.