Mollet del Vallès presenta el nou espai Mollet Lab

Avatar photo

Es tracta d’un espai de fabricació, creació i formació perquè els i les joves i persones emprenedores de Mollet puguin desenvolupar els seus projectes

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor de Promoció Empresarial, Innovació i Emprenedoria, Josep Monràs i Galindo, han presentat aquest dimarts el nou “space maker” Mollet Lab, situat al Mollet Hub.

 

Es tracta d’un espai de fabricació, creació i formació què està equipat amb diferents màquines de prototipatge i digitals perquè els i les joves i persones emprenedores de Mollet puguin desenvolupar els seus projectes.

 

Amb aquest nou espai es vol donar suport i desenvolupar projectes en els centres educatius, desenvolupar prototips i promoure la cultura maker, el prototipatge, la formació i el coneixement en les tecnologies 4.0.

 

Mollet Lab estarà dinamitzat professionalment. Hi podrà accedir la ciutadania de forma lliure per desenvolupar projectes innovadors i emprenedors. També es programarà una agenda estable de formació i activitats.

 

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha valorat que “Mollet del Vallès disposi d’un nou espai de creació, fabricació, innovació i formació” afegint que “des de l’Ajuntament, de la mà amb la Universitat Autònoma de Barcelona, hem volgut ajudar i oferir aquestes eines de darrera generació tecnològica i posar-les a disposició de tots aquells molletans i molletanes disposats a innovar, emprendre o crear els seus propis projectes”.

 

De fet, entre altres iniciatives, a partir del Mollet Lab, es duran a terme activitats amb els centres d’ESO, batxillerat i FP per desenvolupar projectes relacionats amb les assignatures dels centres i donar suport i desenvolupar prototips ideats per l’alumnat.

 

En aquest sentit, el regidor de Promoció Empresarial, Innovació i Emprenedoria, Josep Monràs i Galindo, ha recordat que “s’ha fet partícips als centres educatius de la ciutat, que han exposat les seves necessitats per tal de dimensionar l’espai als projectes que volen desenvolupar amb els seus alumnes”. Monràs ha afegit que “estem davant d’un laboratori d’innovació, obert, on, entre altres col·lectius, els nostres joves disposaran d’aquestes eines de darrera generació per desenvolupar els seus projectes”.

 

Mollet Lab suposa l’ampliació dels serveis que ofereix el Mollet Hub i un nou espai pioner a la zona del Baix Vallès i compta amb quatre impressores 3D, talladora làser, talladora de vinil, planxa tèxtil, ulleres de realitat virtual i altre equipament informàtic.

 

S’ha finançat i forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘HubB30: Més enllà de la circularitat, finançat amb fons FEDER i on participa l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, la UAB, la Fundació ESADE, el Parc de Recerca UAB i el centre tecnològic EURECAT i formarà part d’una xarxa d’OpenLabs al territori B30, en el qual s’ubica el projecte. El MolletLab, en aquest sentit, vol esdevenir un punt de transferència de coneixement entre el món universitari, de la recerca i la societat, on desenvolupar solucions als reptes territorials i de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Gavà recupera el Centre Cultural per a l’ús de la ciutadania

Notícia següent

Salut injecta 110 M€ per reduir esperes en les visites al CAP, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques

Notícies relacionades