Mollet del Vallès celebrarà la seva primera Festa de l’Espiga. L’esdeveniment, adreçat a un públic familiar, se celebrarà al Parc de la Farinera el dissabte 26 d’abril, a partir de les 10 h. Oferirà tallers infantils, parades artesanes d’exposició i venda, gastronomia, xerrades, visites a la Farinera Moretó i música tradicional.
La Festa de l’Espiga és una festa amb un contingut històric per explicar el passat, present i futur de Mollet del Vallès. A més vol posar en relleu el passat d’una activitat agrícola mil·lenària a Mollet com és el conreu dels cereals.
La regidora de Turisme i Promoció de la Ciutat, Estela Mas Cagide, ha explicat que “és una festa amb un contingut històric i on també volíem començar a donar lloc a altres espais de la ciutat, com per exemple el Parc de la Farinera, el lloc on es farà la Festa”. La regidora ha afegit que “el fil conductor de la jornada serà el cereal, un dels cultius mil·lenaris del Vallès. A més hem d’aprofitar que tenim Gallecs i la fàbrica més antiga de Mollet i una de les més antigues d’Espanya és una farinera, la Farinera Morató”.
De fet, entre les activitats programades, destaca la ‘Descoberta de la Farinera Moretó i Escalada a les sitges de gra’, una visita a la fàbrica a càrrec de Joan Moretó i pujada a les sitges, a càrrec de Jordi Bertran, director del Centre d’Estudis Molletans.
Es tracta d’una festa familiar amb propostes per a petits i grans on hi haurà diferents tallers, xerrades, explicacions entorn del blat i les farines, i l’actuació del grup infantil Xarop de Canya, amb Quin sarau! També hi haurà un tastet de cerveses artesanes amb maridatge de pa.