Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Molins de Rei tindrà el 80% d’enllumenat públic amb tecnologia LED al finalitzar l’any

Avatar photo

Amb les actuacions previstes al llarg del 2023, sumades a les executades des del 2019, gairebé tota la via pública de Molins de Rei comptarà amb tecnologia LED

La Diputació de Barcelona ofereix a través del Programa sectorial Renovables 2030 subvencions per la realització del canvi de l’enllumenat públic a tecnologia LED. En aquest sentit, l’Ajuntament de Molins de Rei rebrà una subvenció per un import de 822.047,47€, que se suma a la subvenció rebuda (77.210,10 €) en el marc del mateix programa, per les actuacions realitzades en els darrers mesos.

El Programa sectorial Renovables 2030, de la DIBA, té per objectiu impulsar actuacions de caràcter emblemàtic, de gran escala i amb un impacte significatiu en la reducció de les emissions locals de gasos d’efecte hivernacle i en la reducció dels costos energètics locals que tinguin per objecte inversions relatives a l’enllumenat públic, plantes fotovoltaiques o calderes de biomassa.

 

Aquesta subvenció, concedida per segon any consecutiu, significa el canvi de les 191 llumeneres que es van instal·lar el darrer mes de gener, i també s’afegeix el canvi de 984 llumeneres noves que es preveuen instal·lar al llarg del 2023. D’aquesta manera, amb el conjunt de les actuacions, incloses les que s’han realitzat des del 2019, l’Ajuntament haurà canviat pràcticament el 100% de l’enllumenat públic de la vila.

Cal destacar que, amb aquest canvi a tecnologia LED es preveu un estalvi energètic estimat de 353.798 kWh, el que comportarà una reducció d’emissions de 170,18 tones de CO2.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − seven =

Notícia anterior

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Notícia següent

Mollet engega un nou servei adreçat al benestar emocional per a joves

Notícies relacionades