Molins de Rei incorpora 6 agents cívics

L’ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb l’AMB, ha contractat a sis agents cívics educatius i ambientals per aquest any 2023

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dilluns, 2 de gener, l’Ajuntament de Molins de Rei ha donat la benvinguda a sis nous agents cívics educatius i ambientals; una d’elles es va incorporar l’1 de desembre i els altres cinc, el 2 de gener.

La contractació, de la mateixa manera que en programes anteriors,  forma part dels Plans d’ocupació per a persones en situació d’atur, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En aquesta ocasió, s’han contractat a sis persones a jornada completa, amb un contracte que finalitza el 30 de novembre del 2023. La persona que va començar al desembre, té un contracte de dotze mesos i les altres cinc persones, que han començat al gener, un contracte d’onze mesos. Respecte a les edicions anteriors, es milloren les condicions dels agents, que passen d’una jornada del 75% a una jornada del 100% i amb més mesos de durada.

 

Com a novetat, de les 6 persones contractades, una d’elles tindrà la responsabilitat de coordinar l’equip i serà l’encarregat de gestionar les tasques dels agents cívics i de coordinar-se també amb la Guàrdia Urbana.

La tasca dels agents cívics és oferir un servei d’informació de proximitat als ciutadans i ciutadanes de Molins de Rei. Concretament, seran els encarregats de vetllar per un bon ús de l’espai públic i l’estacionament, supervisar els camins escolars segurs i els camins il·luminats i/o difondre les campanyes informatives i de conscienciació de l’Ajuntament.

 

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha afirmat que “és un programa en el qual confiem molt, per aquest motiu, continuem apostant per ell i ampliem el servei  amb més persones i de més durada de contractació”.

Durant la benvinguda, el cap de la Guàrdia Urbana, Juan Antonio López, ha explicat que els agents estaran presents als diferents barris de la vila en la franja horària de 8 a 21 h.