Molins de Rei aprova un pressupost de més de 35 MEUR per l’any 2023

Els tres eixos principals del pressupost aprovat són les polítiques socials, la lluita contra el canvi climàtic i les millores en els serveis adreçats a la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Ple extraordinari  celebrat el dimecres 11 de gener, ha aprovat inicialment el Pressupost municipal per l’any  2023. Un pressupost total de 35.573.409,29 €, una xifra similar al de l’any passat, amb una lleugera disminució del 0,5%.

Pel que fa a la despesa ordinària s’hi destinaran 31,6 M€ i per  inversions, la suma arriba als 4,5 M€, dels quals 1,1 M€ seran aportats per altres administracions, i 3,4 M€ provenen de recursos del mateix Ajuntament.

Senyalar l’aportació de 866.715,81 a l’empresa municipal Molivers, que continuarà amb la  prestació dels serveis de jardineria, i el manteniment de les zones de jocs infantils i de les àrees de socialització canina i, a més, incorporarà la gestió parcial del servei dels Museus Molins.

 

Els tres eixos principals del pressupost aprovat són les polítiques socials, la lluita contra el canvi climàtic i les millores en els serveis adreçats a la ciutadania. Pel que fa a polítiques socials, es destinaran 2.130.000 € a polítiques d’habitatge, al suport a les famílies, a la inclusió social i a les beques menjador, entre d’altres. L’eix de lluita contra el canvi climàtic té com a full de ruta el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC) i es preveu una despesa un 48% superior respecte l’any passat–un total de 403.000 €-.  A l’últim eix, el de la millora dels serveis, destaca la millora del bus urbà, l’increment de l’oferta educativa de les Escoles Bressol, el Pla de Transició al Treball o  l’obertura del Museu del Renaixement,  en el qual es destinaran 740.000 €.

Per altra banda, el Plenari també ha donat llum verd al Pla Estratègic de Subvencions 2023; per primera vegada s’ha aprovat un instrument de planificació i  gestió de l’activitat subvencional de l’Ajuntament. El Pla previst per l’any  2023 preveu un total  de 682.334 € destinat a 27 línies de subvenció que s’impulsen des de les diferents àrees de l’Ajuntament – Alcaldia, Serveis a les Persones (ASP),  Desenvolupament Estratègic de  Vila  (DEV) i Economia i Serveis Centrals (ESC)-. Alhora també s’identifiquen les convocatòries de subvencions segons la seva naturalesa, concurrència o nominatives; totes elles  apareixen al pressupost per l’any 2023 aprovat pel consistori. Paral·lelament, el web municipal compta amb un nou apartat on surten publicades les diferents convocatòries i atorgaments.