Molins de Rei presenta una cinquantena d’activitats per Nadal

Des del 3 de desembre i fins al 5 de gener hi haurà una àmplia programació pensada per a tots els públics i distribuïda pels diversos barris de la vila

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La campanya ‘Viu el Nadal a Molins de Rei’ comptarà amb una programació de més d’una cinquantena d’activitats, pensada per a tothom i distribuïda pels diversos barris de la vila. El tret de sortida serà l’encesa de llums, el dissabte 3 de desembre a les 18 hores a la plaça Catalunya, i s’allargarà fins al 5 de gener.

La programació presenta les activitats habituals que cada any tenen èxit, com són el Parc de Nadal, la cagada del Tió, el pessebre gegant o el Trenet, entre d’altres, i també inclou noves propostes per trobar formats diferents, com serà ‘El bressoleig de Nadal’.

Una altra novetat destacada serà la nova ubicació de la Fira de Nadal, que se situarà a la plaça de l’Església.

La tercera edició de ‘Viu el Nadal a Molins de Rei’ va més enllà d’una programació d’activitats, és la fusió de la cultura i el comerç de la vila; “aquesta és una campanya de Nadal molt especial pel comerç, ja que presentem la nova targeta de fidelització de la vila. Una targeta que té com a objectiu potenciar el comerç del municipi i estic segur que tindrà bons resultats”, ha assegurat el regidor de comerç, mercats i consum, Pep Puiggarí.

Pel que fa a la cavalcada de Reis estrenarà carrosses noves i presentarà una ampliació del recorregut pel barri del Canal. “Una cavalcada que també serà inclusiva, ja que tindrà en compte les necessitats de tothom, enguany el tram del carrer Anselm Clavé la cavalcada serà sense soroll per aquells infants amb hipersensibilitat auditiva”, ha explicat la regidora de cultura i (dis)capacitats, Ainoa García, que també ha volgut agrair públicament la tasca de la Comissió de la Cavalcada de Reis.

L’Ajuntament de Molins de Rei continua apostant per la inversió dels llums nadalencs, aquest any s’ha invertit novament, tal com ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, “fa tres anys vam dir que començàvem una implantació de l’enllumenat de Nadal, de la decoració i de les activitats, que aniria creixent, i així és, avui presentem una campanya de Nadal amb una expansió de les llums de Nadal”. Així i tot, s’han hagut de prendre algunes mesures per a l’estalvi energètic a conseqüència del context de crisi actual; enguany, els llums nadalencs s’encendran una setmana més tard de l’habitual i hi haurà un horari reduït – a les 22 hores la majoria de lluminàries s’apagaran, excepte les que vagin connectades a l’enllumenat públic-.

Una campanya que funciona gràcies a la tasca de moltes persones involucrades, des del personal de l’Ajuntament, entitats i voluntaris. A més, tal com a comentat el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, “Aprofitem la campanya de Nadal per dur a terme una edició de ‘El meu primer contracte’, per a contractar a joves i que donin suport durant aquestes setmanes”.