Molins de Rei iniciarà una campanya sobre la prohibició d’alimentar els coloms a la via pública

08 de març de 2022 a les 12:43h

El maig de 2013, l’Ajuntament de Molins de Rei va ser un dels dos municipis pioners detot l’Estat en la gestió de la població de coloms mitjançant la reducció de la natalitatamb OVISTOP (Nicarbazina 0,08%), és a dir, mitjançant un mètode que n’evita elsacrifici. El funcionament de l’anticonceptiu es basa a reduir la reproducció i deixar quela mortalitat natural faci disminuir el nombre de coloms.

Els objectius són aconseguir reduir la població de coloms sense haver de sacrificar-necap i, addicionalment, millorar la seva salut alhora que es redueixen també els riscossanitaris per a les persones.

Els punts de distribució actuals de l’OVISTOP han estat:

  • Parc Pont de la Cadena
  • Ajuntament
  • Rambla de la Granja: des del 3/5/2021

L’administració del fàrmac es fa mitjançant uns aparells dispensadors automàtics quel’escampen en un radi aproximat de 2 metres al seu voltant. A hores d’ara, els colomsestan totalment fidelitzats, acudeixen als dispensadors minuts abans que es posin enfuncionament i consumeixen la dosi administrada en breus segons.

En el període 2014-2021, la població de coloms a Molins de Rei s’ha reduït un56%, de manera que han passat de ser uns 1.511 coloms el desembre de 2014 a uns 511coloms en l’últim recompte realitzat el desembre de 2021.

Una condició fonamental perquè el mètode de control funcioni és que no hi hagi altresfonts d’alimentació al municipi, ja que cal que els coloms només s’alimentin del pinsotractat. És per aquest motiu que està previst continuar la instal·lació de nousdispensadors de pinso tractat a fi de millorar-ne la cobertura i l’efectivitat.

Paral·lelament, al llarg d'aquest mes de març, coincidint amb el mes en què començal’aparellament i la cria de coloms, des de la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntaments’iniciarà una campanya amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la prohibiciód’alimentar els coloms a la via pública. Aquesta prohibició està recollida en l’article 38de l’Ordenança de convivència vilatana.

La campanya consta dels elements següents:

  • Distribuir cartells informatius per tot el municipi
  • Senyalitzar amb la prohibició d’alimentar coloms en els punts més conflictius
  • Repartir fulletons informatius a mà al carrer per part dels agents mediambientals
  • Difondre la campanya pels mitjans de comunicació municipals.

En els proper mesos està prevista la instal·lació de dos nous dispensadors de pinsotractat a fi de millorar-ne la cobertura i l’efectivitat, un al parc de la Sínia i un altre a laFederació Obrera.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit