Molins de Rei inicia els Pressupostos Participatius de Joves 2021

A diferència d’altres edicions, aquesta compta amb un augment de 3.000€ al pressupost municipal per dur a terme un nombre més gran de projectes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Molins de Rei posa en marxa la 12a edició dels pressupostos participatius de joves sota el nom de “Jove: Mou el cul!”. Com cada any, aquest procés participatiu s’adreça a tots els i les joves de 14 a 30 anys que viuen a Molins de Rei. 

L’objectiu és que la joventut de Molins de Rei decideixi a quines activitats o projectes es destinen els 12.000€ del pressupost municipal. La regidora de Joventut, Ainoa Garcia, explica que “enguany, la novetat  d’aquesta edició inclou  l’ampliació de 3.000€: 9.000€ per als projectes de 2021 i 3.000€ per a la consolidació dels projectes de l’any anterior”. 

Les accions han d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o l’emancipació, i hi ha 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat. Tot el procés estarà validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, que està integrada per representants de les entitats i tècnics de la Regidoria de Joventut. Les seves funcions es concreten a assessorar sobre els aspectes tècnics del procés i fer-ne el seguiment i l’avaluació.

El projecte de Pressupostos Participatius es fa des de l’any 2010. En aquests anys s’hi han presentat un total de 78 projectes i se n’han aprovat 67, amb un total de 54.714.23€.

L’alcalde, Xavi Paz, assegura que “aquest projecte és dels joves i per als joves” i afegeix que “aquesta és una oportunitat per als joves de presentar i fer realitat les seves iniciatives, les seves inquietuds i les seves il·lusions. És obligatori haver d’estar al costat d’aquesta generació, que no ho està tenint gens fàcil. Els animem i els ajudarem a fer el que realment els emocioni”.   

El calendari i les fases del projecte 

Del 10 al 30 de juny es recolliran les diferents propostes; el 5 de juliol es procedirà a valorar les propostes per part de la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut; el 8 de juliol, els i les participants presentaran i defensaran les seves propostes en una assemblea oberta per, després, decidir, mitjançant  votacions individuals i grupals, quins seran els projectes escollits. Finalment, del 12 de juliol al 31 de desembre s’executaran els projectes escollits.