Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Moció per declarar a Parets del Vallès persona non grata a Luis Rubiales

Avatar photo

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha acordat nomenar ‘persona non grata’ a Luis Rubiales pels incidents protagonitzats els últims dies en relació amb la jugadora Jenni Hermoso i la RFEF.

 

Comunicat de l’Ajuntament de Parets del Vallès

El passat 20 d’agost es va disputar la final del Mundial d’Australia i Nova Zelanda, on la Selecció Espanyola va proclamar-se guanyadora davant de la selecció d’Anglaterra.

Durant el partit, Luis Rubiales, el ja expresident de la Federació Espanyola de Futbol, va actuar de manera inacceptable protagonitzant incidents que atempten contra la dignitat i el decòrum esportiu i que han causat un enorme dany a l’esport en general i més específicament al futbol femení.

A Parets del Vallès defensem els valors de tota pràctica esportiva i apostem per polítiques d’igualtat envers l’esport. Considerem d’una manera clara i contundent que l’esport femení ha d’estar en igualtat de condicions amb l’esport masculí. Vetllem perquè qualsevol nena, noia o dona a Parets pugui desenvolupar-se esportivament amb garantia de drets al nostre municipi.

Davant d’actituds com la del Senyor Rubiales, a Parets del Vallès, considerem que no es pot deixar córrer un incident que atempta contra la dignitat de les dones al món esportiu. D’una banda, el gest obscè des de la llotja agafant-se els genitals i, d’altra banda, un fet gravíssim considerant que hi ha abús de poder, és el petó no consentit que li va propiciar a Jennifer Hermoso durant la celebració del títol.

Considerem que la figura de Luis Rubiales ha causat un dany irreparable a l’esport femení i que evidencia la problemàtica que moltes dones han de patir, encara avui en dia, durant la seva pràctica habitual esportiva, sigui en àmbit professional o no.

En un moment en el qual milers de nens, nenes, joves i adults miraven expectants la celebració d’aquest merescut títol per part de les noies de la Selecció Espanyola de Futbol, no podem permetre que els nostres infants i joves prenguin d’exemple i normalitzin que un home es pot prendre el dret i la llibertat d’assetjar a una dona. Un acte que no es pot titllar d’anecdòtic i que com està passant cal una resposta ferma i unitària per part de tota la societat demostrant tolerància zero davant actes masclistes dins i fora de l’esport.

L’Ajuntament de Parets del Vallès acorda:

  1. Nomenar persona non grata a Parets del Vallès al senyor Luis Rubiales.
  2. Condemnar el comportament masclista de l’expresident de la Federació Espanyola Luis Rubiales.
  3. Manifestar suport incondicional a la jugadora Jennifer Hermoso i a les seves companyes de la Selecció Espanyola de Futbol.
  4. Felicitar oficialment a les guanyadores de la Copa del Món Femenina per la fita aconseguida. Unir-se a totes les manifestacions en defensa dels drets de les dones a l’esport i per la igualtat esportiva.
  5. Traslladar els acords anteriors a la Federació Espanyola de Futbol, als Ministeris d’igualtat, Cultura i Esport, a l’ACM, a la FMC i al Consejo Superior de Deporte.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + 11 =

Notícia anterior

Robatori molt violent al Vendrell: Amenaçats de mort a casa seva

Notícia següent

Calafell reprèn les sessions dels consells de participació ciutadana

Notícies relacionades