“Mirar el món amb ulls crítics” enceta el curs escolar 2023-24 a Sabadell

L’objectiu final de la ponència és reflexionar amb el públic assistent sobre l’impacte de les tecnologies digitals i la Intel·ligència Artificial en l’alumnat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El professor de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, protagonitzarà la ponència de l’acte d’inici de curs, que tindrà lloc demà dijous 28 de setembre, a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart de Sabadell.

L’acte comptarà amb la presència del regidor d’Educació, Manuel Robles, de M. Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental i de Carmina Pinya, directora del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental.

En la seva ponència Mirar el món amb ulls crítics, Torralba analitzarà l’actual context de disrupció tecnològica, fent-se més necessari que mai educar el sentit crític de les persones. En aquest sentit, reflexionarà sobre la necessitat que s’eduqui la capacitat de discernir i de fer un bon ús de les tecnologies emergents.

L’objectiu final de la ponència és reflexionar amb el públic assistent sobre l’impacte de les tecnologies digitals i la Intel·ligència Artificial en l’alumnat i com treballar l’ús crític i educatiu dels dispositius a l’aula.

Francesc Torralba és doctor en filosofia, història i pedagogia, imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i d’Amèrica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Emmarcat dins del personalisme contemporani, planteja en la seva obra una anàlisi de les qüestions centrals de l’existència humana, des d’una perspectiva filosòfica que tracta d’integrar la riquesa de l’herència judeocristiana i els corrents filosòfics moderns i contemporanis.