Els millors 'callos' d'Espanya es fan a l'Hospitalet de Llobregat

Els callos de L’Artesana, els únics del concurs que incorporaven cigrons, van conquerir els experts per la seva personalitat i sabor equilibrat

08 d'octubre de 2025 a les 10:33h

La casa de menjars L’Artesana Santa Eulàlia, situada a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha estat distingida com a autora dels millors callos d’Espanya al VIII Campionat del Món de Callos Pedro Martino, celebrat dins del II Fòrum de Taveres en el marc de San Sebastián Gastronomika.

El jurat del certamen ha reconegut la proposta dels tres cuiners que lideren el projecte, Romina Reyes, Pau Pons i Héctor Barbero, destacant que la seva recepta és «original, ben executada, fina i amb garra, que ha estat una sorpresa en un concurs de plats molt correctes, però on predominaven l’ortodòxia i la prudència», segons va explicar Benjamín Lana, membre del jurat i director del congrés gastronòmic.

Els callos de L’Artesana, els únics del concurs que incorporaven cigrons, van conquerir els experts per la seva personalitat i sabor equilibrat. Els tres cuiners van obrir fa poc el seu local de Santa Eulàlia, animats per l’èxit del primer establiment al Poblenou. "Som una casa de menjars de barri i tractem de donar bona cuina casolana a preus populars. Hem vingut aquí a gaudir i ha estat una gran sorpresa guanyar el premi", va afirmar Pau Pons en recollir el guardó a Sant Sebastià.

Entre els finalistes hi havia Cristina Rei (La Gitana, Gijón), Raúl del Moral (San Remo, Palència), David Morera (Deliri, Barcelona), Iván Rozas (Bar O Timón, A Coruña), Santiago Ramírez (Bar Taberna Solana, Ampuero), Conchi Jurado (Bikandi Etxea, Bilbao), Lucía Fernández (La Tabernilla de Oviedo), Adrián Collantes (La Barra de la Tasquería, Madrid) i Wahiba Kebir Tio (Hevia, Madrid).

Segons va reflexionar Elena Arzak, també membre del jurat, "està clar que els restauradors tractem cada vegada més que els plats puguin complaure un públic ampli i divers".

El concurs, que va servir d’inici al Fòrum de Taveres va incloure activitats com un tast sobre la història dels vins de taverna a càrrec del Master of Wine Fernando Mora, i una xerrada entre el periodista i taverner Alberto Fernández Bombín i el cuiner Pedro Martino, fundador del campionat.

Sobre l'autor
Adrià Torres foto
Adrià Torres
Veure biografia
El més llegit