Més seguretat en els controls d’entrada i sortida al concert d’Ariana Grande

    Els promotors de la cita prohibeixen l'entrada de maletes al Palau Sant Jordi

    Els Mossos d’Esquadra adequaran les mesures de seguretat per al concert que Ariana Grande oferirà aquest dimarts a Barcelona, després de l’atemptat terrorista en un concert d’aquesta artista el 22 de maig al Manchester Arena, on 22 persones van perdre la vida i desenes van resultar ferides. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, es realitzaran controls i filtres a les entrades del Palau Sant Jordi i es revisaran les bosses dels assistents, coordinadament amb la seguretat privada del concert. Tot i que els Mossos no ho han prohibit, la promotora del concert, Live Nation, ha especificat a través del seu compte de Twitter que no es podrà accedir al recinte amb maleta i que només es podrà entrar el menjar i les begudes “indispensables per al consum personal: entrepà, peça de fruita i ampolla d’aigua sense tap (0,5 litres)”. Els Mossos també reforçaran els controls a la sortida del concert.
    Ampliar els controls de seguretat a les sortides dels grans esdeveniments va ser una de les mesures que va acordar el Gabinet de Coordinació Antiterrorista, que convoca el Departament d’Interior amb els comandaments de Mossos d’Esquadra i els màxims responsables del cos, reunit amb caràcter extraordinari dos dies després de l’atemptat terrorista de Manchester, a tocar de l’estadi quan havia finalitzat el concert. També van anunciar que els Mossos ampliarien el perímetre de seguretat i intensificarien els controls i escorcolls d’un esdeveniment que pogués comportar un risc específic.

    Els promotors del concert recorden a través del seu compte de Twitter que la circulació a l’Avinguda de l’Estadi estarà tancada al trànsit, així com l’accés a la plaça a tothom qui no tingui entrada. En cas que després del concert s’hagin de recollir assistents, els promotors recomanen quedar en punts que no interfereixin les vies d’evacuació.

    En prop de dos anys, des de la posada en marxa del Pla Operatiu Específic (POE) antiterrorista, els Mossos han catalogat més d’una vintena de concerts amb un risc específic a Catalunya i que han tingut un dispositiu especial.