Dilluns, 20 de gener de 2025
És notícia

Més de 280 alumnes de Mollet del Vallès crearan la seva pròpia cooperativa

Avatar photo

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado i la regidora d’Educació, Noa Monràs González, han fet entrega aquest dilluns del NIF a les cooperatives escolars. Enguany, en aquesta iniciativa, participen 284 alumnes de 5è de primària de 7 centres educatius de Mollet. En total es crearan 9 cooperatives.

Per 12è d’any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès continua fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria a l’alumnat de les escoles de Mollet a través dels programes Cultura emprenedora a l’escola (CUEME), impulsat per la Diputació de Barcelona i Aprendre a emprendre.

Aquest any també hi participen set escoles: el Col·legi Lestonnac, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, l’Escola Montseny, el Centre d’Estudis Mollet l’Escola, Sant Gervasi, l’Escola el Bosc i l’Escola Federico García Lorca, que es va incorporar per primera vegada l’edició passada.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “felicitar l’alumnat i el professorat per involucrar-se en un projecte que els ajudarà a conèixer què són les cooperatives i que el fet de crear una empresa també pot tenir una finalitat social” afegint que “els dotze anys que portem a Mollet amb aquesta iniciativa demostren el nostre compromís per continuar educant en els valors democràtics i fomentant el diàleg i el consens a l’hora de prendre decisions”.

Per la seva banda, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado, ha destacat el projecte “no només perquè el que han après els servirà en un futur per afrontar el seu món laboral i conèixer que és l’emprenedoria, sinó fer-ho partint d’uns coneixements que els aportaran uns valors democràtics basats en el diàleg, el consens i la solidaritat”.

Com a novetat d’aquesta edició, durant el procés de sol·licitud del NIF, es va fer una petita formació als representants de les cooperatives que van presentar la documentació a EMFO. L’objectiu de la sessió va ser explicar-los què és el número d’identificació fiscal i perquè el necessiten com a cooperativa.

El professorat dels centres citats han estat formats per tal que transmetin una sèrie de valors sobre l’emprenedoria als seus alumnes amb l’objectiu de reforçar les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els i les alumnes.

Actualment, les diferents cooperatives ja estan constituïdes i es troben en plena fase de disseny dels logos i dels prototips dels productes.

Els productes que elaborin es vendran a la Fira de les Cooperatives Escolars, prevista per al maig vinent. Els beneficis es destinen a fins socials escollits per cada cooperativa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Pere de Ribes neteja de forma exhaustiva els seus contenidors

Notícia següent

Roses promociona la seva oferta de triatló a França

Notícies relacionades