Més de 1000 persones ja s’han vacunat a Granollers de la Covid-19

El personal de tots els centres educatius de la ciutat ja s'ha fet les proves i la Policia Local continúa informant i sancionant l'incompliment de les mesures de contenció de la pandèmia

1056 persones, de les quals 187 residents i treballadors de les residències de gent gran, ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a Granollers. Així ho ha explicat la regidora de Salut, Maria del Mar Sánchez, qui ha afegit que, segons el departament de Salut de la Generalitat(link is external), a finals de mes totes les persones residents i professionals d’aquests centres ja hauran rebut la primera dosi.

La regidora de Salut també ha explicat que ja s’han fet els cribratges del personal de tots els centres educatius de la ciutat i que, ara mateix, hi ha 31 grups i un total de 780 persones confinades. En els darrers deu dies, s’han comptabilitzat 43 positius. La regidora ha destacat la “molt bona resposta dels professionals” a l’hora de fer-se les proves.

Dades a Granollers

La responsable de Salut a l’Ajuntament ha fet un repàs de les dades sobre la Covid-19 a Granollers. A data de 21 de gener, la taxa de reproducció a Granollers és d’1,05 (1,02 a Catalunya), el risc de rebrot és de 722 (637 a Catalunya) i el percentatge de positivitat és del 7,24% (8% a Catalunya). Aquestes xifres, però, haurien d’estar per sota de l’1, el 100 i el 5% respectivament.

En total, a la ciutat hi ha 71 ingressats per Covid i 24 persones són a la UCI. Fins ara, han mort 209 persones.

“Ens acostumem a la xifra i a que baixem i pugem, però les dades no són bones”, ha sentenciat la regidora, que també ha repassat les dades de persones sancionades per incompliment de la normativa de contenció de la pandèmia. Del 14 al 20 de gener, es van interposar un total de 32 sancions i, des de l’1 de novembre la xifra acumulada és de 528.

Crida a la corresponsabilitat

L’alcalde, Josep Mayoral, ha reflexionat sobre les dades aportades, recordant que el dia de Nadal, a l’Hospital de Granollers hi havia 31 persones ingressades per Covid-19 i que tan sols 10 dies més tard, n’eren 63. “Això és indicador que la manera com vam afrontar les festes nadalenques ens ha portat on som ara”, ha dit. Mayoral ha volgut fer una crida a la corresponsabilitat recordant que ja han mort més de 200 persones i que “el fruit de les males pràctiques són aquestes morts”. L’alcalde ha afegit que “la gran majoria de gent ho fa bé, però un percentatge de persones té una visió limitada del compromís cívic, per això seguirem treballant per informar, però també per sancionar les males pràctiques, pensant molt en la gent que s’ho està passant malament. Hem de recordar a aquestes persones que tothom té dret a la vida”.

Finalment, ha posat en valor la feina de les escoles, “que estan afrontant aquests mesos tan difícils amb el seu treball”.