Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Més de 100 milions per la transformació urbanística, seguretat i habitatge de Mataró

Avatar photo

El Pla de Mandat 2023-2027 de l’Ajuntament de Mataró preveu una inversió de 102,6 milions, especialment en projectes de transformació urbanística, seguretat i habitatge. El govern municipal ha plasmat les prioritats en un full de ruta que conté fins a 214 projectes estructurats en sis grans eixos.

L’alcalde de Mataró, David Bote, assegura que és un pla “ambiciós” i que, de manera transversal, té un caràcter “eminentment social”. El pla director de videovigilància; la creació d’una oficina antiocupacions, el 2024; la transformació de la carretera N-II, dels sectors del Sorall i carretera de Cirera i de les rieres d’Argentona i de Sant Simó, o l’obtenció d’habitatge de lloguer assequible són algunes de les actuacions destacades del Pla.

Algunes de les actuacions previstes en el nou Pla de Mandat, especialment en l’àmbit urbanístic, són projectes “acumulatius” que no veuran completament la llum l’any 2027. Segons admet el mateix alcalde, la transformació completa de l’N-II és “inabastable”, però sí que es faran actuacions que “canviaran la fisonomia” de la ciutat.

En aquest sentit, es preveu la transformació de l’entrada a la ciutat pel TecnoCampus, amb el desenvolupament del sector Iveco-Pegaso, així com l’entrada pel barri de Cerdanyola, amb l’ordenació urbana del Sorrall. A això s’hi suma també la ‘transformació verda’ de l’interior de la ciutat.

Durant aquest mandat, Mataró preveu intervenir a les rieres d’Argentona i Sant Simó, als extrems de la ciutat, per renaturalitzar-les. També s’arranjaran places i parcs i es crearan refugis climàtics a totes les escoles públiques de la ciutat. El nou contracte del Mataró Bus o la creació de comunitats energètiques locals són altres peces clau en matèria mediambiental.

Pel que fa a la seguretat, el Pla de Mandat preveu incrementar la presència policial al carrer, seguir amb el desplegament de les càmeres de videovigilància o obrir una oficina de lluita contra les ocupacions. Aquesta mesura és fruit d’un acord del PSC amb el grup municipal del PP i, d’acord amb el calendari del Pla de Mandat, preveu estar en marxa el 2024.

Un altre dels eixos prioritaris pel govern municipal és l’aposta per l’habitatge. S’hi destinaran anualment 660.000 euros, el que suposa una davallada de la inversió respecte al mandat passat. Tot i això, el segon tinent d’alcalde, Sergi Morales, en destaca el compromís per construir habitatge dotacional i de lloguer assequible en diferents punts de la ciutat.

El Pla de Mandat conté també actuacions en altres àmbits, com l’economia circular, la mobilitat sostenible, les polítiques d’inclusió, la salut o l’educació. L’alcalde, David Bote, diu que l’execució d’aquest pla “atén el present i prepara el futur” de la ciutat “sense deixar ningú enrere”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × 1 =

Notícia anterior

El Centre La Solana de Tàrrega celebra 25 anys de foment de l’ocupació

Notícia següent

Els alcaldes de Barberà, Cerdanyola, Ripollet i Montcada mostren l’impacte positiu del programa URBACT

Notícies relacionades