Més activitats a la Clariana de les Glòries de Barcelona

S’oferiran activitats obertes, gratuïtes i familiars, i també per a col·lectius específics com infants o gent gran

La Clariana de les Glòries es consolida com un nou equipament a l’aire lliure amb una programació d’activitats gratuïtes de lleure obertes a tothom i organitzades per entitats i equipaments dels entorns. El gruix de la programació tindrà lloc durant els caps de setmana al llarg de tot l’any. Es tracta de l’ampliació  de les activitats regulars d’aquest pulmó verd de la ciutat, un espai d’una hectàrea amb gespa.

La programació inclou la ruta històrica “Glòries, el seu passat i el seu futur”, organitzada pel centre cívic La Farinera del Clot, que igualment impartirà diversos tallers regulars durant l’any. De la mateixa manera, la Xarxa d’Equipaments ambientals de Barcelona oferirà activitats divulgatives i de sensibilització amb el medi ambient: tallers, jocs educatius i rutes guiades sobre verd, biodiversitat i sobre el projecte del Parc de les Glòries

També hi haurà activitats familiars com contacontes, organitzats per la Biblioteca del Clot i propostes culturals i pedagògiques de cap de setmana entre les quals s’inclouen tallers de de circ o de teatre.

El programa d’activitats s’inicia després que l’estiu passat es fes una prova pilot i que, al setembre, s’iniciés el servei de gandules, taules, cadires i para-sols, que continuen a disposició de la ciutadania tots els dies d’11 a 19 hores i que està gestionat per Formació i Treball. El servei s’ha consolidat i ha tingut una gran acceptació ciutadana amb més 70.000 usos fins al febrer.

Igualment, continua la pràctica de Tai-xi amb un grup estable d’entre 25 i 40 persones cada dimarts i dijous de 10 a 11 hores.

La proposta d’activitats programades es basa en tres eixos que s’interrelacionen:

    • la vessant del verd i la biodiversitat: posant en valor els espais verds del parc i els nodes de biodiversitat com a elements singulars del parc.
    • la vessant del joc pedagògic i formatiu: donant a les activitats, formatives però també les d’oci un caire formatiu.
    • la vessant cultural i de ciutat: amb programació cultural i tallers de petit format que expliquin i posin en valor l’espai i futur projecte de ciutat.

La Clariana està situada al Parc de les Glòries que té una extensió de 20.400 m2 i que compta amb 400 arbres, 175 seients que fomenten els espais d’estada, més d’un quilòmetre de circuit esportiu i una gran zona de jocs infantils.