Mor un triatleta durant una ‘Ironman’ a Mataró

Un triatleta del qual no s'han donat dades, va morir després d'una topada en el tram ciclista de la Ironman 70.3 Barcelona.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un participant de l’Ironman 70.3 Barcelona va morir aquest diumenge cap a les 11 del matí després de patir una aturada cardiorespiratòria en un tram en bicicleta en el quilòmetre 648 de la carretera N-II, al terme municipal de Mataró, a les tres hores d’haver començat la competició, n’informa TV Mataró.

El triatleta va rebre atenció mèdica després topar amb un altre esportista i desplomar-se. Posteriorment, va ser traslladat a l’hospital de Can Ruti, on va acabar morint. 

Ahir dilluns IRONMAN va emetre un comunicat on va informar de la mort d’un dels participants de la distància 70.3 després de patir un accident amb un altre atleta durant el segment ciclista.

Ahir al matí es va fer un minut de silenci a Calella, d’on partia la prova, just abans de l’entrega de les medalles i d’obrir les inscripcions per a la pròxima edició, la desena, dd’Ironman. En canvi, de moment es posa el punt final a l’edició 70.3.

Totes dues proves han coincidit aquest diumenge i han compartit part dels segments tant de natació com de ciclisme i de cursa a peu. Hi ha coincidit 5.000 atletes d’arreu del món.

3a MORT A L’IRONMAN DEL MARESME

La d’aquest diumenge és la tercera mort que té lloc durant la competició maresmenca. El 2019, un participant va morir després de trobar-se malament en el tram de natació i ser traslladat a l’hospital.

I fa just 10 anys, l’octubre del 2013, quan la prova formava part del circuit Challenge, un home britànic de 40 anys va perdre el coneixement en els primers metres del tram de natació i va morir d’una aturada cardiorespiratòria.

IRONMAN I LES MORTS SOBTADES

Les competicions d’Ironman són esdeveniments extremadament exigents que inclouen curses a peu, en bicicleta i de natació que han registrat diverses morts entre els seus participants causant preocupació entre els experts en salut esportiva.

S’ha qüestionat l’extrema duresa d’aquestes competicions que pot posar en perill la salut dels competidors, requerint controls mèdics periòdics dels triatletes que hi participen.