Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Mataró reclama més places d’FP per frenar l’abandonament dels estudis

L'Ajuntament obre una oficina d'orientació educativa per acompanya els majors de 16 anys en el desenvolupament acadèmic

Nens jugant a un dels patis de l’Escola Josep Manuel Peramàs de Mataró. ACN

El Consell Econòmic i Social de Mataró prepara un mapa educatiu per traslladar al Departament d’Educació les necessitats de la ciutat en Formació Professional. Les llistes d’espera superen ja les 500 persones, creixen “any rere any” i provoquen en molts casos l’abandonament dels estudis, segons ha denunciat el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell.

ls cicles de l’àmbit sociosanitari i administratiu són els de més demanda, però abans de llançar una proposta es vol perfilar amb empreses i sindicats les ‘noves necessitats’ del mercat de treball per als pròxims anys. En paral·lel, l’Ajuntament obre aquest curs una oficina d’orientació per a majors de 16 anys per tal d’assessorar els joves en el seu desenvolupament econòmic i professional.

En aquest inici de curs, una de les prioritats de l’Ajuntament de Mataró en matèria educativa és precisament combatre l’abandonament. “Volem acompanyar els joves perquè no deixin els estudis i siguin capaços de trobar aquella formació que els agrada i que els faci capaços de trobar una feina”, explica l’alcalde, David Bote.

L’acompanyament als joves, la millora de l’oferta d’FP o l’Escola d’Adults són tres de les grans prioritats del consistori en aquest inici de curs. En aquest sentit, l’Ajuntament ja va acordar el la cessió de l’institut Miquel Biada a la Generalitat per convertir-lo, en el mig termini, en un centre d’FP integral. El canvi, segons el regidor Vadell, s’hauria de produir d’aquí a dos cursos.

Pel que fa a la nova oficina d’orientació educativa, l’objectiu és poder explicar als joves que no hagin pogut accedir a un dels cicles escollits la resta de l’oferta que hi ha a la ciutat i al conjunt de la comarca per intentar que no abandonin el sistema educatiu: “Sovint s’acaben matriculant a un Batxillerat que no poden seguir o a un cicle que no els motiva”, es lamenta Vadell.

I en l’etapa adulta, l’Escola d’Adults Can Noé inaugura seu als barris de Rocafonda i Cerdanyola que oferiran formació continuada, formació per a joves i formació bàsica d’alfabetització i noves tecnologies. “Volem arribar a les famílies amb poca formació perquè com mes capacitat tinguin els pares, més disminueix l’abandonament escolar”, explica Vadell.

Transformació en totes les etapes

El regidor d’Educació detalla que la “transformació” de la política local d’educació és a tots els nivells i aquest curs es preveuen també novetats en la resta d’etapes educatives. Pel que fa a infantil, per exemple, es reforça l’atenció especialitzada a alumnes amb pluridiscapacitat a l’escola bressol de La Llantia perquè sigui un centre referent en aquest àmbit.

A primària s’avança l’inici del reforç escolar al novembre –fins ara es feia a partir del gener– i s’augmenta l’oferta de patis oberts, que passen de tres a cinc. A més, es continua reforçant la seguretat als accessos dels centres educatius arrel de l’onada de robatoris de dispositius electrònics que es va viure el curs passat en algunes zones de la ciutat.

A l’Escola Municipal de Música, d’altra banda, s’inauguren unes noves aules insonoritzades, però enguany s’ha retallat lleugerament el pressupost i això afecta al nombre de grups i hores lectives que s’ofereixen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una setantena d’alumnes de Golmés, Vila-sana i Mollerussa reclamen transport escolar

Notícia següent

El Geoparc Orígens rebrà aquest setembre la visita dels avaluadors de la UNESCO

Notícies relacionades