Mataró obrirà dilluns els parcs infantils

L'anunci arriba en plena onada de pressió ciutadana i l'endemà de les crítiques sorgides des del propi govern

Un parc infantil tancat a Mataró. ACN

L’Ajuntament de Mataró ha anunciat finalment que dilluns 8 de març obrirà les zones de joc dels parcs infantils “si les dades epidemiològiques continuen millorant”. La decisió, diuen, s’explica per la disminució de la “tensió” en el sistema sanitari i arriba gairebé vuit mesos després que es decidís tancar-los.

Actualment, Mataró era l’única gran ciutat amb els parcs tancats i en els darrers dies s’havia intensificat la pressió ciutadana per exigir la seva reobertura. Les crítiques arribaven també des de dins del propi govern i En Comú Podem, soci minoritari de l’executiu local liderat pel PSC, reclamava dimarts la reobertura “immediata” dels parcs. Els comuns asseguren que feia mesos que hi havia discrepàncies internes.

Abans de l’obertura dels parcs l’Ajuntament de Mataró farà una neteja inicial dels 128 espais que hi ha a la ciutat. Tot i que fa pocs dies l’Ajuntament al·legava també que les exigències del Procicat per mantenir els parcs oberts eren molt estrictes, el consistori assegura ara que mantindrà aquests espais higienitzats de manera “regular” per part del servei d’Espais Públics.

Per garantir el compliment de les mesures de seguretat, l’Ajuntament instal3larà també cartells a cada parc amb les recomanacions a seguir. També s’estableix que l’horari d’ús d’aquests espais és entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Es recomana evitar aglomeracions, la neteja continuada de mans i limitar el temps d’estada.