El xinès mandarí és la llengua protagonista del Dia Internacional de la Llengua Materna a Mataró

Mataró se suma per sisè any consecutiu a la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna que és el 21 de febrer.

La ciutat de Mataró presenta una diversitat lingüística rica amb ciutadans de més de 100 nacionalitats que parlen més de 120 llengües diferents. Per mostrar aquesta diversitat lingüística i amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats durant tot el mes de febrer sota el títol de “Mataró, més de 100 llegües”.

La UNESCO va declarar l’any 2000 aquest dia internacional en record i commemoració de la mort d’estudiants que es manifestaven l’any 1952 a Dhaka (Paquistan) en defensa de la seva llengua materna, el bangla.

Xinès mandarí

Mataró organitza des de fa 6 anys un seguit d’activitats per posar en valor la riquesa lingüística de la ciutat. Darrerament s’ha triat una llengua protagonista al voltant de la qual es fan activitats per donar-la a conèixer. Enguany és el xinès mandarí és l’idioma del que es podran conèixer més aspectes amb, entre d’altres, la xerrada “Aprenem més de la cultura xinesa” que es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra el mateix 21 de febrer, a les 18.30 h. Precisament la Biblioteca Pompeu Fabra i les altres de la ciutat rebran un seguit de llibres i materials en xinès per ampliar els seus fons amb més diversitat lingüística.

La programació compta amb exposicions, xerrades, aparadors culturals, documentals i activitats per a tots els públics durant tot el mes de febrer.