Mataró vibra amb els castells de 9 pisos, dos anys després

La plaça de Santa Anna de Mataró ha tornat a vibrar amb els castells de 9 pisos. Feia dos anys que la capital maresmenca no celebrava la seva gran diada castellera degut a la covid, i aquest diumenge les colles han jugat apostes fermes ara que comença el tram fort de la temporada. Tant Castellers de Vilafranca com Minyons de Terrassa han descarregat el 3 de 9 amb folre. Al seu torn, els Capgrossos de Mataró han carregat el 3 de 8, que ha fet llenya just quan començaven a descarregar-lo. Aquesta i el pilar dels Minyons han estat les úniques construccions que no s’han aconseguit descarregar en una jornada plàcida que ha atret centenars d’espectadors, els quals han desafiat un sol intens i una calor asfixiant.

En primer ronda, els amfitrions han plantat el 4 de 8 amb seguretat i sense problemes. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, al seu torn, han pujat un esgraó més i han apostat sense complicacions pel 4 de 9 amb folre. Ens els dos casos han estat fortament aclamats pels assistents que omplien la plaça, bona part amb els mòbils amb mà per immortalitzar les dues construccions.

De cara a la segona ronda, els amfitrions han aixecat el 3 de 8, el seu castell de més dificultat en la diada d’aquest diumenge. Tot i l’esforç per defensar-lo, però, ha fet llenya quan el començaven a descarregar. Per la seva part, els Castellers de Vilafranca han despuntat amb un 3 de 8 amb agulla que ha desfermat grans aplaudiments, mentre que Minyons ha descarregat el 3 de 9 amb folre.

Per últim, a la tercera ronda Capgrossos ha descarregat còmodament el 5 de 7. Més complicacions, en canvi, han tingut els Verds, que han descarregat el 3 de 9 amb folre, una construcció que han hagut de defensar estoicament per evitar caure. També ha estat intens el torn dels Minyons, que han completat el 5 de 8 després de superar alguns sotracs a la sortida de dosos.

Ja en ronda de pilars, amb la plaça mig buida, els Verds han optat per reservar el pilar de 8 amb folre i manilles, de manera que han aixecat i descarregat l’espadat de 7 amb folre. Mentrestant, Minyons ha decidit alçar el pilar de 6, el qual s’ha plegat just després de ser carregat. Els Capgrossos de Mataró han clos la jornada amb dos pilars de 5.