Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Mataró organitza la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur

Avatar photo
Les activitats s’organitzen amb la Diputació de Barcelona i el suport de la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill

Una de les accions del Pla de Mandat 2023-2027 és crear un pla de xoc contra l’abandonament escolar i noves mesures per reduir la segregació escolar. L’objectiu és contribuir a una educació per a tothom, inclusiva i de qualitat. En aquesta línia, Mataró ha organitzat per primera vegada un seguit d’activitats emmarcades en la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur.

La jornada inaugural és el 26 de febrer, a l’Escola d’Adults Can Noè on la regidora d’Educació, Bea Delgado, farà la benvinguda i intervindrà la directora de la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill, Rosalina Alcalde.

Durant l’acte es presentarà el llibre “Ombres de Colors” a càrrec del seu autor Oriol Malet que és el material de treball pels tallers que durant la setmana faran tres instituts de la ciutat: Institut Escola Mar Mediterrània, Institut Escola Àngela Bransuela i l’Institut Cinc Sènies.

L’acte finalitzarà amb l’activitat “Converses que vinculen” amb el Col·lectiu Institut Biografia i Societat.

Mataró Orienta

L’Ajuntament de Mataró treballa des de fa 4 anys en el projecte Noves Oportunitats Educatives (NOE) de la Diputació de Barcelona. Una col·laboració entre les dues administracions que s’emmarca en el concepte Mataró Orienta i que es concreta en accions concretes com la Fira Mataró Orienta, l’Oficina d’Orientació Educativa situada a l’edifici de Tres Roques i tallers d’orientació als instituts durant tot el curs. Aquesta tasca es desenvolupa de forma transversal entre els serveis municipals d’Educació, Ocupació i Joventut.

“Ombres de Colors”

Amb el seu tercer còmic, Oriol Malet aborda l’abandonament escolar prematur posant al centre les històries i vivències dels joves que, més enllà de les dades, es veuen empesos a deixar els estudis abans d’hora. Malet s’ha capbussat en estudis impulsats per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres i docents, parlant directament amb desenes de joves “abandonadors”.

“Ombres de colors” és una història de ficció que mostra la diversitat i la transversalitat de perfils que deixen els estudis prematurament, i les causes de fons que empenyen cada any milers de joves a deixar el sistema educatiu.

El còmic, editat conjuntament per ComaNegra i la Fundació Bofill en el marc de la iniciativa Zero Abandonament, vol donar veu als adolescents i joves a l’entorn de l’abandonament escolar, i fer-ne visibles les experiències viscudes. Per, així, contribuir a una millor comprensió del fenomen i a la sensibilització i difusió de la urgència d’afrontar socialment i políticament aquesta problemàtica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut un capellà i la seva parella per traficar amb Viagra

Notícia següent

Incendis i trànsit: els motius de les trucades al 112 a Tarragona

Notícies relacionades