Mataró remodelarà la seva estructura ferroviària

Aquesta actuació contribuirà a la millora en el sistema Rodalies

Mataró durà a terme una remodelació integral de la seva estació i de la resta de la infraestructura ferroviària, que la dotarà de més capacitat i funcionalitat i en promourà la integració a l’entorn urbà.

Així s’ha acordat aquest matí amb la signatura d’un protocol general per part de la secretària d’Estat, de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera; la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez; i l’alcalde de Mataró, David Bote, amb qui s’impulsaran les actuacions d’aquesta transformació. A l’acte també han assistit el secretari general d’Infraestructures del Ministeri, Xavier Flores, i el segon tinent d’alcalde de Mataró, Sergi Morales.

Mataró, enclavament estratègic

L’estació de la capital del Maresme és una de les terminals del sistema de transport ferroviari de proximitat amb més demanda d’usuaris (15.000 diaris) a l’arc metropolità de Barcelona i la seva àrea més propera d’influència.

L’acord assolit dona resposta a les necessitats operatives de l’estació i estableix les bases que definiran la millora de la seva capacitat i funcionalitat i, amb això, la qualitat del servei per a viatgers i ciutadans del municipi, alhora que s’aporten solucions d’integració del ferrocarril a l’entorn.

La remodelació integral inclourà, entre altres propostes, la reordenació de l’esquema de vies, per dotar l’estació de més capacitat d’estacionament per a trens de 200 m de longitud i millorar les condicions d’accessibilitat.

Així mateix, per abordar una major integració i permeabilitat de la infraestructura ferroviària, i en previsió de nous fluxos de moviments entre el nucli urbà i la zona de platges i portuària, es treballarà en una nova configuració dels accessos a l’estació i la creació de connexions entre ambdós costats de les vies.

Aquesta actuació -que contribuirà a la millora en el sistema Rodalies– respon al compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) de potenciar la cooperació i el diàleg amb el territori per articular projectes d’integració del ferrocarril a les ciutats i promoure un desenvolupament urbanístic i un model de mobilitat sostenible, que redueixi la petjada de carboni i creï espais per al ciutadà.