Mataró reforçarà la seguretat passiva als accessos de les escoles per evitar nous robatoris

L'Ajuntament ha fet inventari dels punts vulnerables i començarà a actuar pels centres més afectats

L’Ajuntament de Mataró reforçarà la seguretat passiva als centres educatius per evitar nous robatoris com els que han patit els darrers mesos algunes escoles de la ciutat. L’onada ha estat especialment sagnant amb els instituts-escola Mar Mediterrània, al barri de Cerdanyola, i Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda.

En aquest sentit, la regidoria d’Educació ha habilitat una partida especial de 200.000 euros que es destinaran a blindar els accessos a les plantes baixes de les escoles o a instal·lar portes de seguretat a les dependències on s’emmagatzema el material més sensible, com ordinadors o tauletes. El pla és per a tota la ciutat, però les primeres actuacions es faran als dos centres més afectats pels darrers assalts.

Durant el darrer any, de fet, tècnics municipals, policies i experts en seguretat ja han visitat totes les escoles de Mataró per fer inventari dels punts més vulnerables. S’han visitat les escoles d’infantil i primària, l’escola d’educació especial i els dos instituts-escola, que seran els primers en rebre les ajudes.

En tractar-se de centres amb competència compartida amb la Generalitat, l’Ajuntament demanarà també el suport del Departament d’Educació per poder implementar les mesures. La qüestió és “urgent”, assegura el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, tot i que no s’ha pogut fixar encara calendari per aplicar les millores en seguretat que els centres requereixen.

Al marge de la inversió en seguretat, l’Ajuntament demanarà també reforç policial al Mossos d’Esquadra perquè intensifiquin la vigilància a l’entorn de les escoles. El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, assistirà dijous a la mesa de coordinació policia entre Mossos d’Esquadra i Policia Local per traslladar-los el seu neguit.

El precedent del Camí del Cros

La situació no és nova a la ciutat i ja a l’inici del curs 2019-2020 es va reproduir el mateix a l’escola del Camí del Cros. Les mesures de seguretat passiva implementades en el seu moment han donat els seus fruits i almenys allà els robatoris han acabat desapareixent. Els lladres se centren ara en altres escoles més ‘accessibles’.