fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Mataró preveu mobilitzar 200 nous habitatges de protecció oficial aquest mandat

Avatar photo

L’Ajuntament de Mataró vol mobilitzar uns 200 nous habitatges per destinar-los al lloguer social durant aquest mandat, segons les previsions de la regidora de Polítiques d’Habitatge, Sarai Martínez. Actualment, l’empresa municipal d’urbanisme, PUMSA, ja en gestiona 306, després de la darrera adquisició a la zona del Parc de Mar, entre el TecnoCampus i la zona portuària. Allà s’han comprat set nous habitatges d’una promoció a primera línia de mar. Es tracta de pisos de dues habitacions i de 65 metres quadrats que es llogaran a un preu màxim de 580 euros mensuals, però que podria ser inferior en funció dels ingressos dels adjudicataris.

La regidora d’Habitatge explica que l’ampliació del parc públic d’habitatge és una de les prioritats del mandat i que per fer-ho es posen en marxa diferents fórmules, com la compra d’habitatges que s’ha fet al Parc de Mar, però també l’adquisició per tanteig o l’impuls de noves promocions.

Davant mateix del bloc de pisos del Parc de Mar, de fet, s’ha de desenvolupar el sector d’Iveco, on es preveuen més de 80 habitatges públics. En aquest espai les noves promocions s’impulsen a través del dret a superfície, ja que la majoria d’obres que s’hi ha de fer són privades. “Potser d’aquí a dos anys podem començar a veure la llum, però serà llarg”, augura Martínez.

Els que es veuran abans seran els 60 habitatges del carrer Churruca, una promoció impulsada el mandat passat, i que tot just ara s’ha adjudicat la seva construcció. També a la Ronda Barceló la Generalitat impulsa una altra promoció de 60 habitatges més i està previst que aquest mateix mes se signi la cessió del sòl.

“Amb tot el sòl que està sortint, ens agradaria poder deixar preparats més de 200 habitatges”, es felicita la regidora. D’aquests 200, però, potser no tots estaran acabats dins el mandat. L’objectiu és almenys deixar-los “projectats” perquè puguin ser una realitat en el mandat següent.

El darrer mandat el parc d’habitatge públic es va ampliar en una seixantena d’habitatges i actualment l’Ajuntament en gestiona més de 300. Tot i això, des del consistori admeten que no n’hi ha prou com per poder satisfer la llista d’espera de famílies que aspiren a un habitatge de protecció oficial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es presenta l’exposició “Company Fotògraf, memòria revelada de L’Hospitalet”

Notícia següent

Es posa en marxa a la Seu d’Urgell un sistema que alerta la presència de ciclistes en un túnel

Notícies relacionades