Mataró contracta 21 aturats per a realitzar obres i serveis d’interès públic

Els contractes, de 6 mesos de duració a temps parcial (70% de la jornada), estan subvencionats per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i començaran el próxim 1 d’octubre

La contractació de les 21 persones està encarada a la realització de treballs d’interès públic i caràcter social, en el marc del Programa Treball als Barris. Aquest programa està subvencionat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El Programa Treball als Barris facilita la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accedir al mercat de treball, o allunyades d’aquest per dificultats d’accés, facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral, havent realitzat diversos projectes de millora dels barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola. Aquestes persones beneficiàries del programa havien de trobar-se en situació d’atur – ser demandants d’ocupació no ocupades (DONO) –  i no podien estar cobrant la prestació contributiva per desocupació.

Les persones contractades, a més, rebran acompanyament i seguiment de l’equip tècnic del Servei d’Ocupació de Mataró amb la realització de tutories individuals, per tal de treballar l’itinerari i l’objectiu professional de la persona, de cara al posterior accés al mercat laboral.

La selecció s’ha portat a terme per un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i Organització i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: personal d’oficis entre peonatge, oficials/es de 2a de paleteria, de pintura, i de jardineria, i personal tècnic mitjà per a diferents àrees o projectes.

En el procés de selecció han participat un total de 82 persones, tot i que les derivades inicialment han estat 239.