Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Aigües de Mataró amplia la capacitat de producció de calor del TubVerd

Avatar photo

La nova font de calor serà clau per poder donar servei als clients de les zones on s'ha ampliat la xarxa i al nou sector situat a la Iveco-Pegaso.

Aigües de Mataró ha posat en funcionament una nova extracció de vapor d’alta pressió provinent del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (Incineradora). Aquest nou sistema, està dimensionat per obtenir fins a 30 Tn/h de vapor, que equivalen a 22,5 MW de potència tèrmica.

Aquesta nova font de calor permetrà donar servei als nous clients que es connecten a la xarxa de TubVerd, sobretot a les zones on s’han fet ampliacions els darrers anys, com el polígon industrial El Cros i l’avinguda de Lluís Companys i entorns. També s’ha fet en previsió de la futura arribada del servei al sector Iveco-Pegaso, de nova urbanització. Així mateix, permetrà ampliar i diversificar el parc de maquinària de producció de calor per oferir una major seguretat en el servei.

Aquesta ampliació reforça el compromís de la ciutat de Mataró, a través dels seus equipaments i infraestructures, en la millora del medi ambient amb les fonts d’energia sostenibles, d’origen local i basades en els principis de l’economia circular: part de l’energia que contenen els residus generats per la ciutat, li és retornada en forma de calor.

TubVerd és la xarxa urbana de distribució de calor i fred mitjançant la circulació d’aigua d’Aigües de Mataró. Les fonts de calors més importants del TubVerd són el biogàs extret en el procés de digestió anaeròbica del llot de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la incineració de la fracció resta dels residus tractats pel Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × one =

Notícia anterior

El PSC de Reus enceta aquest divendres les assemblees a barris

Notícia següent

El president de la DO Tarragona dimiteix per pressions internes

Notícies relacionades