Marxa exploratòria pels carrers de Mollet

Es van organitzar 4 grups i cada grup va recórrer, observar i va prendre anotacions d’una zona de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dilluns es va organitzar una marxa exploratòria nocturna per diferents zones de Mollet per identificar els punts foscos i així millorar la il·luminació del municipi. Es van  organitzar 4 grups i cada grup va recórrer, observar i va prendre anotacions d’una zona de la ciutat. Ara, amb tota la informació recollida durant la marxa i les aportacions que ha fet la ciutadania s’elaborarà un informe.

Per portar a terme la marxa es va dividir el plànol de Mollet en 4 zones, en la qual un grup va recórrer i observar els seus carrers i va prendre anotacions. Les rutes que es van organitzar van aconseguir trepitjar almenys un tros de cadascun dels carrers que té el municipi

 

Els grups estaven formats per ciutadania, una persona tècnica de referència, una de suport i una persona en representació política de l’equip de govern. La passejada va durar unes dues hores i va permetre comprovar in situ la sensació de seguretat dels espais urbans des d’una perspectiva de gènere. Ara amb tota la informació recollida durant la marxa i les aportacions que ha fet la ciutadania s’elaborarà un informe.

La marxa exploratòria pels carrers de Mollet sorgeix en coordinació amb el Pla de Millora de la Il·luminació del Servei d’Ecologia Urbana, Transició Energètica i Sostenibilitat i durant l’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en sinergia amb el III Pla d’Igualtat Municipal. L’objectiu és identificar sobretot, els punts en els quals es pot millorar la il·luminació del municipi.